Pages

Wednesday, 18 April 2012

maryam budak tulur

 dah banyak lai kut cakap kat sini. maryam ni kalau food berasaskan telur biasanya dia akan makan dengan jayanya. tapi i hadkan jugak lah kan. biasanya kalau breakfast ade telur, masa lain xde dah telurnya.


 lempeng cheese pisang strawberi

sebiji pisang
2 biji strawberi
1 biji telur
1-2 sudu tepung atta
1 sudu cream cheese

campur semua masak atas an letak minyak sikit dengan api perlahan sehingga masak

 dia makan 1/4 untuk breakfast, sambung makan sikit lagi untuk snek, selebihnya ummi yang ngap hew hew hew

tengahari buat nasi goreng

malas nak tempek end product lah..sebab dia tak makan pong!

tapi malanya dia tak nak makan. xsedap kut eh? sebab makan semulut dua pastu tak nak dah. petang nya pon offer food sama. lagi la tak nak langsung.tapi meragam lapar. so sambil masak untuk walid, masaklah jugak untuk maryam. terpaksa masak menu lain sebab dia taknak makan. 

telur dadar, sayur air sawi, carrot dan tofu.
 menu simple kami untuk dinner

ikan cencaru sumbat, telur dadar, sayur campur tumis air

 i sebenarnya kalau buat telur dadar husband selalu komplen garam dalam telur tak hancur. hahaha. fail! goreng telur dadar pon tak lepas. so kali i cakap kat dia, xde masalah garam tak hancur dah, sebab dalam telur tak de garam. hihi


seperti dijangka..lelicin lelemun

1 comments:

iDz aUra said...

same macam husband idz.kalo goreng telor slalo komplen.telor xmasak la,telur plastik la.haha.last2 nk mkn msk sendiri..legaa...hahaha