Pages

Tuesday, 3 April 2012

ladna

 menu jumaat lepas. semua orang makan ladna jer sebab ummi penat susun atur rumah. haha

 angel hair ladna maryam

menu simple bangat..tah sangka dia makan banyak giler


bahan-bahan:

1 ulas bawang putih hiris
bawang holland cincang
isi ayam cincang
capsicum
peas
carrot
daun sup
stock ayam
pasta
1 sudu teh tepung jagung bancuh ngan sedikit air
*sedikit serbuk lada sulah kalau baby dah makan

cara:
1) tumis bawang dengan sedikit pure olive oil. masukkan isi ayam bila bawang sudah wangi. kacau sehingga ayam masak.
2) masukkan sedikit air dan stock aya. kemudian masukkan carrot dan capsicum.
3) bila carrot dan capsicum sudah lembut masukkan peas, dan daun sup.
4)akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung..kacau sekejap.masukkan angel hair yang sudah direbus lembut. sedia untuk dihidangkan.

siap untuk di ngap~

i perasan maryam kalau buat clear sup cair-cair dia xberapa makan sangat, kalau buat mushroom soup ka, pumkin ka, corn ka, yang pekat2 makan pulok..so bancuh ngan tepung jagung ni kuah jadi pekat laju la dia makan..

sebab ummi adil dan saksama walid pon makan ladna. cara sama jer. cuma ummi ngan walid punya ade sos tiram, ade cili padi ketuk2..dan ade lada sulah manyak2. hehe


sebenarnya ladna ni menu wajib tiap-tiap minggu sebab senang. tak tahu maryam pon suka. ok lepas ni akan ade banyak kali lagi ladna ni keluar blog..muahaha

6 comments:

NenetPenne (NP) said...

terasa nak jemput diri sendiri je pi umah farah makan sedap2...
boleh gituh?

shark said...

nampak menyelerakan hokay...harus cuba nie :)

sallly said...

tu dier mmg menu sehat ummi n walid..sbb bnyk giler sayur okayyyy..hehehe..nntii nk try kt radhi sealalu msak bihun or vegeroni kungfu ..hehe

Intan and The Boys said...

dah lama tak jengah sini. penat ok nak khatam satu2 entri. hehehe.

maryam makin gorgeous! geram tengok.

alyyani said...

banyak kali ladna ni keluar blog. hahaha.. comel.

ibuhebat said...

salam, nak tanya.. kacang peas tu guna yg frozen punya atau yg fresh? kalau yg fresh mana nak dpt ya? tq :)