Pages

Monday, 30 April 2012

jom buat baked sweet potato fries

 boleh dijadikan snek. boleh juga dijadikan breakfast. tapi kalau buat breakfast makan ngan benda lain jugak la. dok rok cettong makan fries saje. buakan baby ni. hehe

anda hanya perlukan seketul keledek, pure olive oil, secubit serbuk kari. kalau nak plain boleh sajor. tak dak hal jangan letak srbuk kari.

potong jejari. jaul dengan olive oil dan serbuk kari. bakar 30-40 minit pada suhu 180 degree C. atas oven la..ni menghasilkan fries sedikit rangup. kalau baby comel-comel lagi makan food lembut lagi, mungkin boleh kurangkan masa


dah siap~

anak suka, ibu setuju~ hehe

5 comments:

gee ryder said...

aritu dah buat sekali afeef tak suka lak. ayo!
kena try lagi nih...

sally said...

dah blk kl ka..kata blk kg

anak.ummi said...

kak magh,potato tu xyah steam dlu eh?klu terus bakar masak ke eh?

sha said...

i'm sooo in love with your blog! ahaks. mmg tiap kali baca berkobar2 semangat nak masak utk anak tapi slalu x kesampaian. huhu

mrs.spicy said...

anak.ummi, xyah steam..kejap jer masak keledek ni..huhu..kalau nak rangup lamakan sikit bakar..tp kalau xnak rangup dalam 20 minit masak dah