Pages

Tuesday, 10 April 2012

cucur keledek

 cucur keledek. buat ni last week sebelum maryam demam haritu. dia reject semua food. ni jer yang dia nak makan untuk dinner.

sedap sangat. esoknya buat lagi untuk breakfast ummi. hehe

bahan-bahan:

1 ketul ubi keledek oren disagat
1 biji telur
1-2 sudu besar tepung jagung
1 sudu biji bunga matahari ditumbuk halus
bawang holland cincang
bawang putih cincang

gaul semua bahan sehingga sebati.
goreng dalam minyak yang sedikit (shallow fried) sehingga masak.

 sedia untuk dimakan


erm..nom nom nom..lama tak seksi kan. oppsss

8 comments:

sally said...

farah biji bunga matahari tu die jual cmne ek..xpenah tau pun ..hahaha..sedapnyer..radhi ni xmau la mkn cucur ka lempeng ka..ari ahad wat lempeng pisang 2suap je xmau deir baling..haishh radhi22

mrs.spicy said...

katbgh organic kak sally

sally said...

oyeker..nnti tgok kt bwh

Mama Faris said...

ok dah buat pg td. since faris demam arini, dia gigit sikit je. yg lain mama dia la yg makan.

kak sally, radhi nk mkn nasik lemak tu. heheh..

sally said...

hahaha..nntilah cuti wat..xjd2 je nk wat nasi lemak..heheh

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal keledek… sharing is caring :) - Kentang dan Keledek

anak.ummi said...

kak,agak2 baby 11m xde gg leh mkn x cucur ni?

mrs.spicy said...

boleh jer..tapi jangan letak sunflower seed, pastu nak ganti tepung jagung ngan tepung gandum/atta pon boleh..pastu jangan shallow fried, letak minyak sikit masak mcm lempeng jer=)