Pages

Monday, 26 March 2012

xsiap lagi

 lempeng labu

 breakfast maryam hari ni..lama tak melempeng..huhu tok maryam datang hari tu bawak 2 biji labu. makan la labu sampai lebam maryam =P


sebiji telur + 4-5 oz labu steam + 1/4 cawan tepung atta +1/4 cawan susu/air. lenyek sebati semua. kalau nak lagi lembut tambah air.. sapur sedikit minyak atas pan, masak sehingga masak dengan api perlahan.

maryam excited pagi ni masuk dalam bilik aktiviti dia yang tak siap pon lagi ummi buat. bagun pagi-pagi sengih bila bilik dia berubah wajah. hihi


 kene beli lagi bola-bola tu sikit sangat. hehe


lepas siap bilik ni ummi buat activiti sama-sama ok? buat sementara ni maryam main la sorang dulu sebab ummi buzy sampai weekend ni.

14 comments:

sally said...

bestnyer ade bilik..kt umh xde bilik kosong utk radhi n abg n kakak main cmni..so dorang main kt ruang tamu dpn tv je..tikar kite samalah maryam..ummi mryam beli ktne bp rm..sonok2 tgok bilik maryam

wardahkamaruzzaman said...

waaa..bessnya maryam ummi buat bilik main2..

Myluv - Syl said...

nak setup bilik utk anak2 main lah. hehehe.. sonok tgk bilik ni. yelah.. tikar kita sama. syl beli harga RM40 termasuk kos pos.

Legally Pink said...

Bestnya! Dah lama plan nak buat kat my son tapi tak terbuat-buat. Sekadar beli bola2 saja hehehe...

sally said...

murah awk beli sy beli rm 50 cmpur pos..awk duk mana

sally said...

murahnye beli ktne..sy beli rm 50 masuk pos..awk duk mna

mrs.spicy said...

kak sally, farah pon dulu belu rm 50 skali ngan post..sekarang dah murah dah tgk kat fb..rm 15 -18 dah boleh dapat..tapi xmasuk postage la

Legally Pink said...

Set kerusi meja beli kat mana? Lama dah cari yg comel2. Had ni comella. Berapa RM?

sally said...

yeker..skang dpt dlm 18 cmtuh..nnti bg link ek..sbb ingat nk beli lg..alamak apesal komen akak ade 2kali..cmne nk delete ..huhuuhu..

mrs.spicy said...

Lp,beli kat ikea JE rm99

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik bilik maryam

iDz aUra said...

idz beli tikar tu skali pos rm 35.ms ngan kak sanah dulu..cantiknye meja maryam.xsabau nk dpt umh br.hehe..dh xjenguk blog kak magh..terlampau bz skrg nih..hehe

Anonymous said...

k magh.nk tanye.bby 9mth boleh mkn buah kiwi kan?xmasam sgt ke?sy mkn xthn masam sgt.hihi.then lg 1 nak tnye,biji buah naga bby boleh mkn gak ek?tq kak

mrs.spicy said...

kiwi 10 bulan biasanya..sebab dia acidic..kalau nak try bagi pon bagi sikit je lah..buah naga mekan semua ngan biji2..nanti poopoo keluar la..huhu