Pages

Sunday, 4 March 2012

ummi is shutting down

bila cakap sakit kepala walid cakap,

"ok u rest. tak payah kemas rumah(yeay!), tak payah masak (double yeay!)"

tapi maryam? gali-gali freezer..

pancake berlauk..kau ado?

hahaha..belasah la labu..asalkan cukup khasiat

pancake kosong jer

1/2 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan tepung atta
1 biji telur
1 sudu olive oil
1 cawan susu

pastu lebihan masak kurma, keringkan kuah. 

for breakfast

lunch pon makan ni. haha

tapi for lunch tebal lagi dan lagi banyak lauk la

petang dah kesian nak bagi pancake. huhu..masak la sikit yang simple-simple pon jadi lah.

petang nya puding oat buah strawbei, kiwi, passion fruit dan pear. haha. campak jer ape buah yang nampak dimata

try double kan oat ngan air, biasa letak oat1/4 cawan air 1/2 cawan. kali ni oat 1/2 air satu cawan. kukus dalam bekas lebih besau..tapi telur sebijik jugak..sedikit lembik. tapi maryam makan jer 

resepi asal boleh tengok sini.

ummi ngan walid makan Nasi Ayam Hailam Chee Meng dekat Jalan Klang Lama. hari tu jiran pergi makan kat situ dia cakap sedap so i teringin. hik hik

memang setap!

sambal dia kut yang sedap. husband yang tak suka nasi ayam pon cakap boleh tahan. sup dia ade kacang tanah.hohoho

4 comments:

mamalieyna said...

hehe..maryam lum faham la ummi.. mamam time harus ada masakan dr umminye..hee~

Shehan Ismail said...

teringin? ehem.. ehem..

ederq said...

eisya pon ari ni makan pai kurma ikan. i test kurma kat cara berlauk dia ari tu dia suka. kurma letak santan ni tak try lagi. nanti nak try!

fara kertina waty said...

mama maryam...comel tu penkek ba..:)