Pages

Thursday, 15 March 2012

tak sempat

maryam meragam lepas demam. sangat sedikit masa yang ada, sangat banyak kerja rumah nak kene buat.

taufufa baby

organic soft tofu
kurma

rebus kurma dengan air sampai sangat lembut dan kuah memekat, ambik air rebusan kurma. makan ngan taufufa yang sudah di steam sekejap

sangat sedap ummi pon suka.

selamat mencuba~

9 comments:

Munie said...

Wahhh feveret food safiyya marisse hehehe

Legally Pink said...

Ni soft tofu yang jual untuk masak as lauk2 tu ke? Beli kat mana?

mrs.spicy said...

isse sama taste ngan maryam..huhu

mrs.spicy said...

lp, a ah..yang dalam bekas petak tu..dia lembut jer...beli kat giant, tesco, mydin semua ada..

MamaHakimi&Khayra said...

idea yang sangat bernas.. tapi sangat la susah nak cari kurma dan soft tofu di tmpt akak menetap nih.. huhuhuhu.. mak pun teringin nak mkn.. :)

putri zuraidah said...

suka..suka..suka..sangat creative lah kamu..slalu masuk dlm bubur sajer

F.A.R.A.H. deeb said...

Comel giler! Tp cam malasnye nak wat boleh...? :P Jemput singgah my latest entry: Lelong! Lelong!

iDz aUra said...

kak magh tofu ni kne stim dulu ke?

mrs.spicy said...

a ah..steam kejap jer..rebus pon boleh kejap