Pages

Tuesday, 27 March 2012

meja 'study' maryam

 hari jumaat i gesel-gesel husband pergi ikea. nak cari meja 'study' untuk maryam. mula-mula ambik model lain yang asing meja dan kerusinya. nak ambik marna merah, tapi hitam jer yang ado..harga model tu untuk meja RM 129.90, kerusi 1 ketul RM 49.90 so total RM 230 la jugak lebih kurang. walid tutup mata jelah sebab maryam *ehem* ummi yang nak sangat kan. tapi bila jalan-jalan cari barang ternampak model ni kat rak. RM 99 jer satu set siap ngan meja kerusi.

semangat sampai jer terus pasang

meja i pasang sendiri. pastu husband datang join masa nak pasang kerusi. dia buat-buat bentuk kerusi pastu baru nak pasang skru..pastu merungut skru tak masuk la ape la.

"dey~ manual orang kasi guna la. ikut step-step dia kasi"

"alah..tak de manual pon i boleh buat la~"

ego lelaki disitu. hahaha. so biarlah dia pasang tak tengok manual. tapi dia la yang siap dulu pasang. pastu berlagak. dia tak tengok manual pon siap cepat. heles. i saja kasi can bagi u menang. huh! =P


ok lah untuk harga rm 99 kan? i suka jer..maryam pon suka lagi la stakat ni..haha

baru siap pasang..dia letak kura-kura duduk satu, satu dia duduk. so pandai~ haha..bebear, kura-kura, moomoo jelah kawan maryam kan?=P

kalau yang rm 230 ofkos la lagi mahal lagi cantik. and kalau orang besau nak duduk pon mcm lagi yakin la. tengok kat show room tu..yang ni lembut sikit. tapi untuk budak sampai tadika boleh lah lagi kerusi ni nak support. husband siap pesan, 

" jangan ummi pulak g duduk atas kerusi ni sudah"

tak cukup kerusi ka rumah kita sampai i nak kene duduk atas kerusi maryam???grrr

owh. maryam dapat meja, ummi dapat dah deep freezer..hehe. dapat dengan pesanan,

"u nak ape-ape semua i beli, kalau u tak jaga i lagi tak tahu lah"

nak soh jaga ape bie? meh meh..


8 comments:

Miss Sunshine said...

cantiklah meja... harga pun boleh tahan jugak...

gee ryder said...

maryam, nanti afeef tumpang study sekali situ yer heheh...

nak suh jaga pe lagi peja tu? haha

sally said...

best giler dpt ape yg nk..xpe2 walid kan dpt bonus ape sgtla dgn meja study n deep freezer ummi tu kan..hehehe..

Papa, Mama & Azra said...

Mama Azra kedekut Azra kedekut, Azra guna side table rege RM29 je dengan stool mammut rege RM15. Haha! Giler jimat. Patutlah Azra tak suka study. Hehe.

Wanieys Hashim said...

Best la Maryam dpt meja study baru heheeee

shark said...

best arr maryam dapat meja main2 makan2..:)

♥ ROS ♥ said...

Wah best maryam dpt meja.. Mak pulak dpt deep freezer..hihiji..

*salam pkenalan.. Suka bca blog akk :)

zailamohamad said...

kak ila beli meja hok rege RM99 juga rasanya pahtu kerusi hok RM49 2, haziq nga husna paka semeta jah..huhuhuhu