Pages

Tuesday, 6 March 2012

jumaat lepas punya food

ni makanan jumaat lepas. hihi. dah basi tapi still nak up date jugak sebab sekarang sangat susah nak jumpa mood dia makan beria-ria. sekarang boleh dikatakan buah-buah jer dia beria makan. tu pon kalau blend. mangga tak kira. mangga bentuk apa pon dia makan sebab tu buah feveret dia.

ade lebihan white sauce masa buat lasagna hari tu. ingat nak buat mac and cheese. tapi terbayang-bayang muka dia menolak mac and cheese tersebut so tukar plan lah.

masak ni,

fried dory fish with cheesy sauce. 

ikan dori lumur bawang putih ngan halia..masa nak goreng salut tepung jagung. kalau nak grilled pon boleh. xyah salut tepung. next time i grilled jer kut. fried2 ni keras la pulok. maryam nak makan isi yang tengah yang lembut jer.

kukus brokoli

nasi beras putih+ beras perang. masak sekali arung ngan walid jer.

cheesy sauce lebihan wat lasagna, resepi cheesy sauce kat sini

super senang menu hari tu. kalau maryam reject pon tak de lah frust sangat. (keji tak fikir macam tu?=P)

buat makanan  malas-malas macam ni laju pulak makan!

0 comments: