Pages

Wednesday, 28 March 2012

hari mata biru

 lama maryam tak makan oat

cubaan bagi oat, campur buah dia suka. mangga. (7 bulan ke atas)

mana best tak de yogurt kan. hehe.oat_mangga+yogurt (8 bulan ke atas)

semalam maryam makan stew daging. dah banyak hari dah makan nasi. esok kene masak pasta ni. dia mentahimcm xberapa elok.

bahan-bahan

2 oz daging cincang
1/4 bawang holland cincang
1 ulas bawang putih hiris
sedikit girisan leek 
sehelai daun salam
pure olive oil
1 sudu teh tepung atta
carrot
tomato
peas
sedikit serbuk lada hitam (kalau baby xmakan lagi skip jer)

masak daging dengan olive oil, ketepikan. tumis bawang dan leek dengan minyak yang sama sehingga wangi, masukkan tepung, kacau seminit dua..lepas tu masukkan air sedikit demi sedikit sambil kacau. masukkan serbuk lada hitam, daum salam, sayur-sayuran..masak sehingga sayur-sayuran masak.

stew daging makan ngan nasi beras putih+beras merah+ beras perang. haha. pentamak ummi ni semua nak campo


hidung dah ok. kulit baby, kejap jer dah baik kan=)

menu mata biru walid. lamb chop dengan baked fries dengan steamed cauliflower, carrot dengan tomato ngan tinum jepong ngan black pepper sauce

3 comments:

wardahkamaruzzaman said...

wohoho..menu ummi ngn walid sgt mnggoda hehe..

♥MAMASYAZA♥ said...

en. abah suka lamb chop. errrmm nampak sedap sgt

zailamohamad said...

kak ila dokleh masuk blog farah..jadi lapar sokmo..dohlah tengoh diet tipu loni..huhuhu

*diet tipu sebab oyak diet tapi make supo dok diet:P