Pages

Wednesday, 28 March 2012

food maryam masa travel

ni masa pergi bukit merah hari tu la. since ramai tanya kan..

ni bekalan bahan mentah.

instant rolles oat
roti
couscous
serbuk ikan bilis sangai
pear masak ranum (lembik senang nak makan)
kiwi
avocado
pisang
grapes
mentimun
prune

dalam perjalanan, biasa maryam makan food biasa jer. simpan dalam thermos. breakfast sayur/sweet potato/potato, ikan kod steam. nanti lenyek2 makan

lunch :creamy pasta

dan buah banyak banyak banyak sebab dia lagi suka makan snek sebenarnya kalau berjalan

dinner dah sampai hotel. malam ummi ngan walid ade dinner. maryam makan siap-siap kat bilik.


dinner maryam kiwi banana+ikan bilis+oat

lenyek2.done!

owh ni food ummi ngan walid. sowiii. kek 24 kilo untuk orang yang xsampai 50 sekali ngan budak..heaven u ols tambah lemak~ haha.

masa dinner maryam makan tembikai. habis comet baju. hehe
ummi?

ketam bakor..lamb..dan errr..err..banyak lagi dan banyak round lagi..haha

breakfast esok. bubur nasi hotel+ bilis sangai rumah mari

roti jugak ambik nak makan ngan telur rebus. tapi dia tak layan makan bubur nasi je


nak bertolak balik. buah banyak-banyak


lunch: couscous +avocado+ikan bilis+pisang

cous2 rendam air pana. lenyek ngan buah. done!

dinner oat+prune+banana..tapi dia tak nak..makan roti + prune rendam air lenyek2..done!

hahaha. begitulah menu maryam makan masa travel

sumber protein yang senang nya adalah ikan bilis sangai dan telur rebus...telur rebus singgah kat kedai mintak pon senang.

naseb baeklah maryam ni jenis semua makan. so tak de masalah lah nak bagi makan ape pon. dia jenis makan SEMUA buah..

15 comments:

alyyani said...

ish, snek maryam buah2an, mak niadel cam sentap je tgk. :p *sedih anak tak makan buah :(*

ASHIKIN said...

wah..dh berwajah baru blog ye...
bagus maryam ni...semua mamam

Elyda Mama Lydya said...

wahh info yg menarik..bru ade idea nkg port dickson minggu ni..tp nk tye..kalo maryam mkan buah byk2 x sakit perut ke??

mrs.spicy said...

EML, xpernah lagi la setakat ni dia sakit perut..kembung pon baru sekali masa baby dlu..ok jer..tapi bukan semua buah tu dia makan..ade jugak xhabis..saya memang suka bawak lebih sebab ummi pon tumpang=)

NenetPenne (NP) said...

i makan pun mcm maryam makan jugak... senang betul nak jaga i..ha haha..tapi minus the pisang..tak boleh nak makan pisang mentah ..geli tekak...tak tahu kenapa...mengada kan??? :)

@!$H@H said...

senang jer menu mariam kan..nnt nk try wat mcm nii ar..ehem..ehem... blog berwajah baru la...

♥ ROS ♥ said...

Ala comey theme blog die.. Snang nak cari mknan... Bestnyer maryam dpt mama rajin mashak,,..hihihi

♥ ROS ♥ said...

Ala comey theme blog die.. Snang nak cari mknan... Bestnyer maryam dpt mama rajin mashak,,..hihihi

Messy Mummy said...

senang hati tgk maryam makan buah. laiqah pulak tak haraplah nak mkn buah... pening nak pujuk

zailamohamad said...

kak ila nak g travel KK hujung bulan 4 ni, siap tempah chalet yang boleh masak lagi sebab fikirkan senang nak bg Ashraf makan bubur..

kalau nak travel (bukan naik kereta sendiri) rasa macam leceh nak bagi buah..anak2 kak ila ni jenis sememeh, nati makan habis comot segala..huhuhu marah driver teksi nanti..huhuhu

shark said...

wahh rajin sungguh kamoo bg anak makan buah kan..

saya malas ;p

iDz aUra said...

tq kak magh.kdg2 ble ime travel sume jd blur.so le refer blog kak magh!:))

iDz aUra said...

tq kak magh..kadang bile time nak travel sume jd blurr.so leh refer blog akk godek2 ape yg patut..:))

wardahkamaruzzaman said...

wah3..bwajah baru hehe..sama la maryam ngn amani laju ja mkn buah;-)

Halimaton Hanafee said...

good info ni.thanks ea..bleh ceduk ilmu..nak travel tak lama lagi