Pages

Friday, 2 March 2012

bihun goreng


dah lama tak masakkan husband breakfast sebab asyik bangun lambat jer. hehe. kadang-kadang tak sedar pon dia pergi kerja. dia tak kejut sembahyang sebab tak leh sembahyang. baguskan bini? haha

setiap kali dia dinner soalan i,

" u makan ape breakfast? lunch?"

jawapan breakfast sama jeeerr..nasi lemak nasi lemak nasi lemak. begitu lah naseb orang makan meilih. mamak tak nak. i tanya takkan xde orang jual goreng-goreng? dia cakap,

" tawar..takde rasa. u masak jauhhhh lagi sedap"

wahhh....tak gheti-gheti bini? dah terang lagi bersuluh dah hint tu. haha..bahek-bahek, i masak=P

sebenarnya semalam i tido awal. kul 9 dah selamat belayar. kul 5 bangun dah tak ngantuk dah..so bangun lah masak-masak sikit. bangun rendam bihun, siap-siap bahan pastu maryam bangun menyusu..lepas susukan maryam kul 6 baru masak breakfast..kejap je pon masaknye. asalkan bangun awal jer. hik hik

bihun goreng walid

sebab dah keluarkan bihun dari cabinet ajaib, (ajaib sebab u cakap lah nak ape pon, semua ade..masak nye jer yang tak.=P) maryam pon breakfast ngan bihun jugak.

 bihun goreng junior

bawang holland ngan garlic sikit blend (ambik dari yang blend untuk walid)
seketul salmon
homemade tomato sauce (resepi homemade tomato sauce sini)
sedikit daun sup
brokoli floret

tumis bawang. masukkan salmon..hancurkan.masak sehingga masak. masukkan homemade tomato sauce, daun sup, brokoli floret dan bihun yang sudah ricelur lembut.

siap~

 ready to ngap

breakfast dia tak makan banyak sangat..4-5 suap jer..

luntuk lunch

habis!

SANGAT JARANG (or tak pernah kut) dia makan sampai licin macam ni

=)

untuk snek, i nak try bagi dia makan ice-cream. i bekukan puree pear+epal.

dia buat muka kerut sambil sengih-sengih. geleng=geleng kepala. sejuk sangat kut. tak nak. haha..tapu lah dia tak ready lagi kut makan food sejuk-sejuk..ummi la makan=P

2 comments:

Ami said...

best kan SAHM bgn lambat hik hik.Tapi ami still kene buat breakfast pagi2 utk hubby bawak,kalau takde breakfast dari rumah die tak mkn lah sampai lunch jawabnya,konon merajuk ;p

shark said...

saya suke meehun goreng..:)tp meehun goreng husben saya paling sedap..time nak goreng sure suruh dia :)