Pages

Wednesday, 21 March 2012

1 tahun 3 bulan


 budak ni setahun 3 bulan semalam. nampak tak hidung merah..dia panjat meja latop semalam. sebab meja tu tak stabil jatuh tersembam atas verpet. -___-"

i cakap kat husband. tak patah ke idung eh?

"kalau patah u la salah"

sangat suka kan aktiviti salah menyalah ni..

ok fine! i mengadap je maryam hari ni. tak kemas rumah. tak masak. tak basuh baju. boleh? grrrrrrr!!! padahal kalau walid jaga asyik tdo jer.

i tengah masak lunch dia semalam kat dapo masa dia buat stunt.

dia keliahatan sangat bosan 2,3 hari ni(nak adik ke?). i sedang merangka activiti dia sekarang. kene rajin mengadap dia sekarang. kurangkan fb dan blog. *untuk mu maryam* (ke kene kurang kan kemas rumah? hihihi)

so semalam. party buih bermula semula semalam. i stop activiti party buih dia sebab kalau main air mesti mandi nak lamaaaa..malaih=P

activiti lain nanti la slow-slow buat. kene sediakan bilik dulu. dok diam-diam dalam bilik. tak larat la sekarang kalau main satu rumah sepah.


makan strawberry and banana smoothies


baca buku. eh tengok gambar

ni buku budak besau. i saja beli. dah lamaaaa..tapi simpan jer. sebab sekarang dia tak berminat ngan buku babu2 dia, i bagi dia bucku ni. seronok dia belek-belek sambil tengok gambar.


6 comments:

wardahkamaruzzaman said...

alololo..cian maryam..get well soon..eh,sama la walid maryam ngn abah amani..klu soh jaga ank ja dia ajak tido,xmkn xmnum susu,tdo ja..

NenetPenne (NP) said...

uh uh besepah dia makan....
ni mesti kena kemas ni...
ohhh nooooooo....
masa dia kecik2 mcmni comel.. tapi bila dah masuk 4 tahun adakah akan comel mcm ni lagi??

♥MAMASYAZA♥ said...

cian dia, dah merah idung.

zailamohamad said...

hom seeloknya sediakan bilik / 1 ruang untuk Maryam buat aktiviti..search kat google toddler activities, buleh buat sama-sama..

Ribbon Clown said...

Takpe.. Maryam still maintain comel even tho hidung Rudolph ;)

Nanti auntie babab walid eh hehe

nieda said...

budak byk akal.. cerdikk