Pages

Thursday, 2 February 2012

yeay!! dah lepas makan udang

akhirnya!!!

maryam dah lulus ujian udang. sebenarnya agak takut-takut nak bagi maryam makan udang. lepas ni boleh la join walid jadi hantu udang.

alhamdulillah setakat ni buat 4 days wait rule maryam tak de allergic dengan ape-ape food. excellento~

bihun kungfu for maryam untuk dinner semalam. resepi dah ade kat SINI

 cuma kali ni guna udang and masak dengan bahan ape yang ade dalam peti la kan. hehe

bawang putih, halia sikit (hiris)
sayur mayur (guna tomato, brokoli, carrot)
daun sup 
udang 2 ekor
bihun dicelur lembut
telur sebiji

bihun celur campur ngan telur, masak atas non stick pan letak minyak sikit. tutup masa masak supaya masak sekata.

kuah: tumis bawang ngan halis sikit dengan olive oil, masukkan udang. kacau segingga masak. keluarkan udang (cincang, buang cengkerang). masukkan air. masak sayur sehingga lembut, baru masukkan balik udang dan daun sup..boleh hidang. kalau nak kasi pekat tambah bancuhan tepung jagung sikit..

bihun kungfu is ready to ngap

petang semalam walid yang suap

suka betul dia main lompat-lompat atas pelampung cik ain kasik ni. kalau dalam pool nangis tak nak.



semalam ade orang tu semangat pergi stadium...penyokong tegar kan..tengok jersi pon dah tahu

tapinya kalah 5-0 hikks

you look so hawt la dalam ini gambar. yummmsss. ehhh

sebab walid tak makan kat rumah dinner, ummii masakkan bihun kungfu jugak unttuk dinner ummi...

walid cakap, mana boleh maryam allergic udang. walid hantu udang kut...sampai ummi pon dah jangkit..kolesterol, jauhi daku~T_T

2 comments:

Anonymous said...

suke suke suke tgk maryam.. tomey

farah keifli said...

maryam ni sepupu harith rifqi ek?