Pages

Friday, 10 February 2012

puree tomato

puree tomato adalah paling senang nak buat dan paling perlu buat kalaupon malas nak buat puree lain.

sebab banyak food maryam letak puree tomato. dan maryam suka rasa tomato dalam food. masak la ape saja, kalau rasa masam-masam tomato sure dia makan banyak. tersenang bolognese. boleh rujuk resepi bolognese sauce

paling senang sebab tak payah kelaurkan steamer gabak. hiris, blend, masak atas dapur. kacau sehingga masak and pekat. simpan dalam peti frozen kan. tahan 3-6 bulan. tapi untuk baby biasa kita habiskan dalam masa sebulan. paling bagus kita buat dalam kuantiti sikit, kita habiskan dalam masa 1-2 minggu.

motif entry tahu tak? i nak show off bekas puree maryam yang baruuu..hahahah

selamat hari jumaat semua. semoga kita manfaatkan weekend dengan aktiviti bermanfaaat bersama family. jangan makan tido jer. haha (peringatan untuk diri sendiri)

4 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

yup akak tau dah, mesti nak tunjuk bekas cumel tu. mmg cumel sgt kalerful lak tu

Farah Rahim said...

motif komen adalah utk bertanya kat mana dapat???? hahaha

Mama2Q said...

canteknya tupperware...jeleszzz

dinashuz said...

tupperware ade ehh jual bekas kecik2 nih... baru tau ni hehehe