Pages

Thursday, 2 February 2012

prawn olio untuk hari ke 3

 prawn olio for baby

 bahan-bahan

sedikit bawang holland (cincang)
bawang putih (cincang)
capsicum (saya bakar dulu atas api, buang kulit, cincang)
carrot (parut)
tomato
brokoli ambik floret sahaja
2 ekor udang
italian mix herb

 cendawan jangan lupa..menyedapkan lagi...hehe (cincang haluih2 senang baby nak amakn)

tumis bawang dengan olive oi. masukkan udang. kacau sehingga udang masak, keluarkan. cincang. masukkan capcicum, tomato, carrot dan cendawan. masukkan sedikit air. masak sehingga sayur lembut. maukkan italian her, udang cincang tadi dan brokoli floret..siap untuk dihidang

prawn olio is ready to ngap


posing dalam thermos sebab ingatkan nak keluar awal. sekali along datang lambat. lunch kat rumah jugak..hehe

lunch ngan rayyan..rayyan makan avocado

 terlebih cahaya la sampai hilang hidung..hahaha

rayyan: ala..kenapa yang kak maryam punya nampak lagi setap???

ummi ngan mummy lunch dengan pecal kuah mak tok buat..setappppp! 

lepas lunch kenyeng perut baru boleh keluar jalan-jalan. kiteorang ioi mall. mahu ke daiso cari ubat kutu beras.


 rayyan nak jalan jugak la mummyyyy

 ni jer gambar tuan blog yang ade. *sobs* see the perut*sobs* macam wanita mengandung*sobs* T_T

beria tau budak ni bergembira sebab orang lepas dia bejalan. habis dia kacau semua orang berjalan. haha

kalau dah pergi daiso tu, bukan ubat kutu beras jelah yang berjaya dibeli..benda tak berapa nak penting pon 'terbeli' sekali. dah la xboleh claim T_T

 masa dinner, i dah x larat nak layan dia makan dalam baby chair. buas semacam. kalau halang-halang or pakai belt kan dia amukan terus tak nak makan.

so letak atas kerusi kat bar


 ehhhh..behave pulak kannnn

 seronok ummi layan makan kalau macam baik-baik macam ni


hehe..cubaan makan pakai sudu yang masih tak berjaya.

kalau dia scoop sendiri pastu suap memang satu suap pon tak masuk..sebab kesian tengok dia beria masukkan ke mulut sudu kosong, i letak atas sudu food tu then dia suap sendiri baru lah masuk mulut. gembira kebanggaan sambil melompat-lompat..haha


4 comments:

♥ Elin ♥ said...

ooowhh ya tuhannn!!! anak kamu nih cantik dan cute ok!!

kalau usia amani introduce udang ok x?rasa geram jer tgk menu kamu nih.
lgi hebat!! hebat!!

mrs.spicy said...

tunggu setahun lagi bagus mommy..hehe..kejap jer..lagi sebulan jer..hehe

mira5783 said...

a'a maryam mmg cute...suka sgt tgk dia...sy hari2 buka blog awk..suka sgt..rajin awk masak mcm food utk maryam...byk gak sy curi recipe awk utk alyaa sy..tqvm...

Madi @ Aed said...

saye gemok!huhu