Pages

Thursday, 2 February 2012

menu kedua udang: spaghetti marinara for baby

 ni antara menu kegemaran walid ni. eh. tapi walid asal letak udang semua dia kegemaran. cer letak ayam. masak la sedap amcam chef pong, ade jer yang tak kene..hehe
spaghetti marinara for baby
sejak balik kampung ni tak start memuree lagi. so semua bahan adalah fresh

bahan-bahan
1/2 biji tomato blend
carrot (parut)
zucchini (parut) 
bawang holland (cincang)
garlic (cincang)
italian mixherb
udang 2 ekor
sedikit cheese

tumis bawang dengan olive oil sampai lembut. jangan sampai garing. masukkan udang. kacau sampai masak, keluarkan udang. (cincang udang). masukkkan tomato, biarkan menggelegak, masukkan caroot dan zucchini. akhir sekali masukkan cheese, italian mixherb dan udang dicincang tadi.sedia untuk dihidangkan

sebenarnya tak nak letak cheese pon dalam sos. tapi letak zucchini yang parut ni ade sedikit rasa pahit so tambah cheese nak kasi setap. tapi biasanya maryam makn jer zucchini walaupon ummi try ade rase pahit. good job maryam!

tak sabar nak makan.
tunggu ummi ambik gambar dulu boleh? haha


 siap lunch maryam.

banyak dia makan kalau buat sos rasa masam-masam manis macam ni. tinggal 4 sudu jer. hehe

0 comments: