Pages

Tuesday, 7 February 2012

i'm sexy and i know it..i work out~! episode 1

gahaha..saya tahu lagu ini dan video klip nya adlah sangat meng- annoying- kan..tapi sedap didengar semasa berlari..so dia jadi lagu tema untuk misi kurus  kita..

cubaan pertama adalah mengawal makan. dengan status fully bf ni i rasa i susah nak laksanakan  misi ini dengn hanya mengawal makan. sebab makan adalah tidak terkawal. lapar adalah setiap kali maryam menyusu, dan i takut susu kurang or susu tak bernutrisi kalau i kurang makan. hik hik

*manyak la kau punya alasan*

so haruslah saya bersenam untuk mencapai misi pada kali ini.

sebelum: 9.1 kg

eh tu berat budak kat belakang

sebelum: 66.8 kg (xnak bundar, nanti makin naik..haha)

dengan langkah lemah gemalai mengatur langkah ke gym. malas nye la weh! dok kat rumah mengadap lappy sedap ni~ hahaha..tapi terpaksa jugak. malam tu berjaya buat larian 2 km..lari-lari kura-kura jer...

esoknya ajak walid pergi taman bukit jalil. jogging jom!

rupanya ramai orang jogging pagi-pagi kat taman bukit jalil ni..haha..tapi 20 orang cina, ade lah sorang orang melayu kut..dan orang melayu mesti jenis yang dalam gems-gems dok jogging..(termasuk yang menaip ni la) semangat jogging nak kurus la tewww...orang cina nampak sangat jogging untuk sihat. sebab pelbagai golongan yang muda, tua, budak, gemuk kurus. orang melayu kurus buat ape?

mentang-mentang kurus kan? tak dak niat langsung nak joggung. pakai jeans okkkk...

budak ni la yang seronok lebih kan


dok dalam terowong ni tak nak keluar. semua orang xboleh main sebab dia dok kat tengah-tengah

bekal picnic. sandwich untuk ummi ngan walid ngan maryam.

ni bahan untuk ummi ngan waalid. campak jer semua secukup rasa

kiteroang jarang makan sardin dalam tin ni. entah bila beli. naseb baek tak expired lagi. haha


untuk marya, cheesy salmon with pumkin, tomato, and brokoli

bahan: bawang holland, bawang putih, tomato, labu, brokoli, salmon, cheddar cheese

tumis bawang ngan olive oil, campak tomato ngan labu. letak sedikit air. tunggu sehingga empuk, masukkan cheese. bila nak tutup masukkan floret brokoli. siap~

campo ngan yogurt

roti saya belah dua dan buat kecik-kecik skeali ngap


tengaharinya makan ngan cous-cous.cous-cous jelah yang senang pon. ummi penat, so makan simple-simple jer yer..hehe

hari ni pon pergi lagi gym. semoga tidak hot hot chicken shit kali ni

5 comments:

Mama Faris said...

saya juga baru mula kayuh beskal kat umah. faris dah kurang menyusu tp mama dia still makan banyak jugak. arghhh!!

Dear Diary said...

wahahaha...pun nak mula kembali ke gym...semangat nih2..gambate2

Joy said...

Im sexy n i know it!! I like :)

Chaiyuk!!!

♥ Elin ♥ said...

umi ...mcm mana nak turun kalau menu maryam lagi marveeeeeelouss!!

Messy Mummy said...

Rajinnya... MM dah berzaman nak gie jogging tapi habuk tak der hasil. masih la duk bagi sejuta alasan :) Hopefully u can manage to keep up ur semangat :D