Pages

Saturday, 18 February 2012

bangun tido tengok ummi takde...ape saya buat?

 maryam sensitive sangat sekarang. adoi..tak tahu la kenapa..ni mema g penyakit setahun kut. manja nya berlebih-lebihan.


dia akan ok moodnya kalau saya golek-golek tak buat kerja lain selain mengadap dia. main lappy pon tak boleh yer. mengadap dia jer!

suka buat muka kesian. ummi memang kalah

baru lepas nangis bila bangun ummi takde

ummi kat dapo buat breakfast maryam la~

 huarghhh..sleepy lagi. haha

 cheesy bananacado bread.

cream cheese+banana+ avocado sapu pada roti ngap!

maryam sangat tak nak makan nasi sekarang. dah lama jugak i tak kasi dia nasi. so nak menarik selera dia i buatkan nasi yang ade rasa. nasi jagung. boleh tengok resepi kat sini.

pastu buat ngan lauk kegemaran dia. telur!

buatkan cheesy steamed omelete

bahan-bahan:

1 biji telur
cheese sesedap rasa
onion
garlic
daun sup
sayuran (i guna zucchini kuning dan hijau, peas, butternut squash sagat, tomato)

campur jer semua. pastu steam. hehe

 i steam dalam bekas tart saiz kecik (salah satu gajah putih dalam kabinet dapo.gigigi)

 untuk lunch. makan lah 7-8 suap(kalau zaman dahulu 7-8 suap adalah banyak, sikalang 7-8 suap tu dah kira sedikit). tak menarik perhatian dia sangat

dah la banyak jugak i tanak nasi..portion dia 3-4 kali makan..tapi xdak hal. ummi kan dbkl. haha

sebab dia tak nak makan nasi, dan ummi dah habiskan dah pon nasi tu. eh.

so petangnya ummi rebus pasta jer. dan gaul dengan telur dadar setam tadi. dah jadi dinner. laju ok dia makan.

kenapa kah anak tak nak nasi ni? (dalam hati ada taman padahalnya..hahaha). sebab nasi leceh nak masak kalau setakat secoet untuk maryam. kita berehat nasi lah seminggu dua. ummi like~ hehehe

dinner walid pulak, asalnya i nak masak bihun. dah rendam dah pon bihun tu. dia balik cakap nak burger jer. lagi pon roti burger dah nak expired. dia sorang je pon makan burger. i malaih nak makan dikala diet ni. burger kalau i xcukup sebiji. eh eh

husband tanya sebelum makan,

"dah ambik gambar yang?"

 hoh..burger buruk upa macam ni pon nak ambik gambar ke?

hahaha


burger double special

kiteorang panggil burger macam ni burger longkang. sebab burger macam ni biasa jual tepi longkang. hehe. kami penggemar burger longkang. tapi xbuat as main meal sebab bagi i burger TAK KENYANG LAH!  husband i lah yang ajar i makan burger longkang ni...kadang-kadang lapar tengah malam dia ajak i join dia makan burger longkang. tak pon balik dari tengok bola ke, main futsal ke, mesti dia call tanya,

"u nak burger longkang?"

pukul 2 pagi, kul 3 pagi pon tak habis-habis ngan burger longkang dia. dah dia tu makan lah camane pon kuruih...dah bini dia ni join sekali tu kenapa kan?

hehe..sebab dia ajak..mana moleh tolak kan. durhaka=P

7 comments:

Lady Windsor said...

Ohoo kalau tolak makan durhaka ya...hihihi dah tu cemane nak diet...arghhh I pun sama tok degih degih kalu naik nok timbe beghak...grrrr..

Ok umi maryam selamat mendietkan diri...:)

mamalieyna said...

teruja betul tgk masakan farah ni..rajin lah~ teringin nak msk cantik2 tuk anak juge..tp ntah rajin ke idak..wuwu.. =P

aduhai..mood alih tahun ni budak comel ni..hehe~

wardahkamaruzzaman said...

setappnya nmpak telur steam tu..mcm nk buat tp utk mama la sbb amani xmkn telor lg hahaha..

ADEEYA said...

comelnya dia :D hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

burger longkang pun takpe janji sodappppp.

NenetPenne (NP) said...

nampak lagi airmata maryam kat pipi...cian dia...

Anonymous said...

i like ur statment burger longkang..ketawa sorang2 membacanye..