Pages

Monday, 20 February 2012

ahad maryam

 hai aunties~ meh maryam cerita ape maryam buat semalam ~

semalam maryam teman walid pergi buat fisio. biasanya appointment fisio walid hari sabtu, tapi saja jer tukar. maryam suka hari ahad kut. sebab tak ramai. hari sabtu ramaiiiii..maryam nak main-main pon sosah!

tengok..selamber jer maryam buat macam rumah maryam. ni sambil makan tengahari ni...makan sambil melompat. baguskan?

 ummi tak sporting. maryam dok lompat-lompat dia marah. dia cakap, 

" maryam sit la. jatuh kang~"

ok la..maryam duduk la kejap. kejap jer. 3 saat.

lepas makan, walid tak siap lagi buat exercise. aishhh..lambat la walid ni. ummi ngan maryam dah bosan ni. maryam pon nak exercise la

benda ni macam ni ke guna ummi?

belasah lah~

hehe...lepas tu pergi tesco scott garden. beli barang dapo. beli food maryam laaa..hehe. takde gambar. sebab maryam tido. hehe. senang ummi ngan walid nak pilih barang bila maryam tido.

lepas pergi tesco baru ummi ngan walid pergi makan. makan kat nasi ulam belakang giant kat rumah maryam jer. tu je lah kedai yang walid suka kat rumah kiteorang ni. maryam dengar ummi merungut,

"nasi ulaaaamm jer, bosan la. pergi tempat lain lahh"

"i ok jer mane-mane. nak pergi makan mana?"

ok. bila walid tanya 'nak g makan mana' tu yang sosah. terhad sangat kedai makan kat area rumah maryam ni. 

nasi ulam pon nasi ulam lah. huhu

breakfast kami. hari cucuq sedunia

 ummi ngan walid cucq ikan bilis. maryam cucur zucchini

cucur zucchini

senang sahaja nak buatnya. dan maryam pulak memang suka cucur. kalau cucur laju jer makan.

zucchini hiris halus. tepung atta, serbuk ikan bilis sangai, telur. goreng dengan minyak sedikit, or orang kampung maryam panggil shallow fried. 

ummi buat cucur dapat 6 ketoi. 2 maryam makan breakfast. 4 ketul ummi buat bekal makan lunch. limat tenaga ummi. haha

petang nya lebihan telur petang tadi ummi buat omelete prawn olio. resepi prawn olio boleh tengok sini

 dah siap dinner yang super simple.

maryam kene makan food ketul macam ni baru dia makan. nugget, cucur, omelet jer yang dia nak sekarang. pasta pok kureng kalau buat macam tu jer. macam-macam

ok la. maryam sleepy lah. dah makan, dah mandi, ape lagi kerja maryam kan. maryam nak mintak milk ngan ummi pastu nak sleep.

daaa~

1 comments:

manissrita said...

salam farah..
cucur2 tu smua..lembut ke crispy..
.nk kna letak telur tak?
ke just tpung ,zuvcini n air.,

bby akak dh 10bulan..akak dh beli tpung atta.
syok juga dpt buat cucur tuk dia nnti hhe