Pages

Wednesday, 4 January 2012

maryam dan jagung

gambar arkib negara=P

ni himpunan gambar minggu lepas kut..daripada dok perap dalam latop baik kita perap dalam blog kan. first time maryam makan bubur jagung (feveret walid ni) dan first time maryam makan jagung ketoi. bukan makan sangat pon. saja ummi kasi nak soh maryam exercise mulut. 

 santan fresh, puree jagung cameron yang lembut lagi manis, daun pandan aunty gee yang baik hati=P

 masak sehingga menggelegak, hidangkan..eh, tunggu sejuk sikit baru maryam bleh makan

bubur jagung junior is ready to ngap~


 setap kan?=)

 ni pulak jagung steam jer..jagung dah cukup manis tayah berusaha lebih..letak planta or buter jer (kalau ummi ngan walid la, for maryam makan kosong pon dah setap)

 qc dulu sebelum makan

 i rasa maryam teliti orangnya. ikut perangai walid dia. (immi xsemengah=p) ni dia buang bulu jagung tu sebelum makan. kecik cenoet jer bulunya.

 ok, lepas tu baru boleh makan




 hasil first time makan jagung ketol..boleh la~=)



5 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok sgt tgk maryam makan

Messy Mummy said...

Assalamualaikum...

Baru jumpa your blog like a week ago and i'm glad that i did. I have a baby girl jugak and i'm loving ur recipe for maryam.. Pinjam2 yer :)

Honestly i'm not the best cook sbb baru belajar masak jugak but i guess utk anak kena give extra effort... Put up more recipe yer :)

zailamohamad said...

jagung beli mana?? kak ila suka jagung tapi susah nak cari yang manis2..kalu ada yang tua2 aje..huhuhu

Byzura Mj (By) said...

comel tau maryam! geram!! suka dia makan ya!

LiTtLe^m3 said...

comel sangat budak ni.. pinjam weekend ni boleh? :D