Pages

Monday, 30 January 2012

ikan kukus maryam

 panjang dah rambut budak kecik ni. sedang menikmati lunch. nasi nganikan kukus. zucchini ngan carrot makan sendiri

 sebelum kukus


sepotong ikan merah
sebatang serai
hirisan halia
bawang putih seulas
hirisan bawang hollang setengah biji tomato cincang
sayur-sayuran (carrot, zucchini, cendawang tiram)
daun sup
setitis dua air limau nipis (untuk setahun ke atas)

semua bahan ditabur atas ikan. kukus sehingga masak. sayur-sayuran dipotong nipis supaya cepat masak. ni first time letak limau dalam ikan kukus maryam. biasa bergantung ngan rasa masam tomato jer

 lepas kukus

 makan dengan beras perang+ beras siam


masa kat kampung hari tu elok jer dia makan nasi keras. ni nasi tanak untuk ummi ngan walid cuma lebihkan air sikit sebab maryam nak join. beras siam+ beras perang. ok jer dia telan. poopoo pon ok. so lepas ni moleh la kasi nasi keras.

4 comments:

♥ Elin ♥ said...

lazatttttttttt.....!!

puan jari said...

tgok pon da sedap...haih!
salam kenal farah:)

Joy said...

maryam... auntie jeles la. awk mkn sedap2 sokmo. pastu byk pilihan. ni terasa auntie nk anak angkat mommy awak boleh :p

Mama2Q said...

hihi..setuju dgn auntie Joy kat atas tu