Pages

Wednesday, 4 January 2012

bihun sup tofu

 another simple recipe bila ummi maryam nak cepat *uhuk* malas *uhuk* buat sup tofu makan dengan ape sahaja. ni nak pergi mydin masa ni. keluar pagi-pagi lagi. tapi komfemlah xsempat balik sebelum masa lunch maryam. kali ni makan dengan bihun.


 bahan-bahan:

1 ulas bawang putih
bawang merah
homemade stock ayam
celery
sayur mayur (i guna tomato, brokoli, labu yang sudah disteam)
tofu

cara:

1. tumis bawang dengan pure olive oil sehingga wangi. masukkan stock ayam, celery dan sedikit air. masukkan tomato, bila suo sudah menggelegak, akhir sekali masukkan brokoli, labu dan tofu. tutup api.

 sup tofu is ready to ngap

soup tofu is ready to ngap~

rebus bihun sikit. jadilah bihun sup

dinner walid, maryam mengulang food sama. heheh

jumpa mee lidi kat mydin. selalu tengok gee masak mee lidi. tapi cari kat giant tak jumpa. mydin baru jumpa. setap ok mee lidi. nak ganti mee kuning boleh la. 

1 comments:

gee ryder said...

aik patut cam kenal jer mee tu...sbb nampak macam mee goreng sendiri selalu hehehe...rupanya mee lidi. patutla :p
ada yer kat mydin? tak pernah beli kat kl ni, semua bawak stok dr pekan.
rumah kitorg mmg tersangatla jarang makan mee kuning huhu...kalau kat kg lagila...