Pages

Thursday, 29 December 2011

satey goreng cik baiti

 menu maryam 2 hari lepas. buzy sangat ummi ni baru nak update kan=P

ni ummi amik idea mama cha, ederq: flat bread pizza

sangat lah senang u ols~

kalau ade lebihan kuah pasta tu, simpan dalam freezer. esoknya dapu pada roti, tabur mozarella cheese. yummy~

roti kegilaan buat masa ni. setap!

bubur oat daging 


bahan
3 sudubesar oat
2-2.5cawan air
seulas bawng putih
sedikit daging batang pinang direbus dan cincang halus
air rebusan daging

sayur-saturan (saya guna carrot, jagung, tomato, peas)

cara:

tumis bawang dengan olive oil masukkan oat, daging air,dan air rebusan daging. bila oat hampir masak masukkan sayur ikut turutan yang paling lambat masak (carrot, tomato,peas, dan akhir sekali puree jagung)

 oat porridge penuh kasih sayang is ready to ngap
bukan maryam jer makan daging. walid pon makan daging..hehe..haruslah kan. kan nak *eheeemm*eheeemm*

 satey goreng ikut resepi cik baiti. kene improve lagi rasa dia. kurang rempah.

walid maryam kan bercuti dah nak hampir seminggu. bertempek jer maryam ngan walid sampai tak nak langsung ngan ummi. lapar susu datang lah kat ummi. hover tau maryam. over!

esok hari last walid cuti. camane la jumaat nanti walid takde.T_T

aksi tengah makan. maryam ni makaaaannn jer kan. xde kerja lain. haha

 ok. behave la beberapa saat. muka walid pon senyum je kan

 ok. dah start dah. tengok muka walid dah garang

 kan dah kene marah. tengok mata walid dah tahu tengah marah

dia tak nak baby chair dah sekarang. nak makan macam orang besau. dok atas kerusi macam ummi ngan walid. ape barang bay chair. maryam dah tak baby lah~

6 comments:

♥ Elin ♥ said...

suke tgk menu maryam nih...pg2 mesti carik n3 kamu dulu untuk tgk menu baru :)

eim said...

hi maryam .. dah besar dah dia ..
nampak tak reti dok diam dah tu hihi

sedapnyee makanan maryam ..rajin ummi maryam ni

gee ryder said...

laaa peja bercuti ke selama ni??
tak perasan pun dia ada hehe..

maryam budak gebu ni comel sangatlah!

LiTtLe^m3 said...

babe, lain benar sate goreng tu.. rupa daging goreng dah tu (ewahh sedap mulut je kan - nanti jumpa i leh laser i balik ye :P). tak per usaha tangga kejayaan. nampak gaya kurang rempah tu (wah leh jadi juri master chef tak?)

zailamohamad said...

Husben farah nak g mano plak??haritu terbaca status kat fb Farah tp xingat nak tanya..

apa2 pon, selamat tahun baru 2012..moga tahun ni Maryam dapat adik..hahaha

maya amir said...

menu maryam ni menggoda tau..buleh bikin kecur air liur;)