Pages

Tuesday, 6 December 2011

cepat dimasak sedap dimakan!

 baby's salmon olio

 bahan-bahan:
isi salmon
1 ulas bawang putih
bawang besar holland
segenggam pasta (saya guna spiral vegeroni)
1/2 biji tomato (cincang)
carrot (parut)
celery stick (parut)
brokoli
daun sup (ambik daun jer, cincang)

1. tumis bawang dengan olive oil yang banyak dari menumis biasa. bila dah wangi dan lembut masukkan salmon, kacau sehingga masak.
2. masukkan tomato, carrot dan celery stick. masukkan air sikit, biar sayur masak. bila dah hampir masak masukkan daun sup dan brokoli.
3. akhir sekali masukkan pasta pilihan, kacau, tutup api.

*boleh tambah mix herb kalau nak, tapi saya tak tambah hari ni sebab daun sup and celery dah bagi rasa yang sedap
*tambah cheese pon setap!
*suka rasa capsicumdalam olio, tapi takde.

baby's salmon olio

kalau mummy nak makan tinggal tambah garam gula perah lemon jer. tapi i tumpang makan kosong gini jer.

2 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tengok pun rasa teringin nak makan

etiey.com said...

paling best... enak di makan... mummy pun jd demok! hehhe maryam kata...samalh juga dgn saya...! demok1