Pages

Monday, 28 November 2011

pisang kaki

 dah 25 tahun hidup. tak pernah rasa nak try pisang kaki ni. ni baru rasa nak try, tu pon sebab nak bagi maryam rasa. hehe. bertuah jadi budak zaman sekarang, belum pon setahun dah try macam-macam. untuk breakfast pagi ni, try bagi dia persimmon. sebenarnya 8-10 bulan dah boleh kasi. boleh baca kat SINI.

 breakfast maryam dan ummi

oat + yogurt + grape + pisang kaki
2 sudu oat yang dah masak, dicampo dengan 1 sudu teh yogurt. makan dengan hirisan pisang kaki dan grape.

sebab first time cuba persimmon ni so bagi lah dengan buah yang dia suka. tapi dia suka grape dari persimmon. grape lagi ade rase kut. persimmon ni macam manis semata. tak pon sebab baru first time makan.

ni first time beli pisang kaki,i ingat kene tunggu lembik, hehe..along i cakap dah boleh makan keras pon. sampai google camane nak tahu pisang kaki ni masak. haha. peghakk..tapi i makan bila pisang ni lembik sikit. sebab nak makan ngan maryam kan.
breakfast ummi

biasanya i breakfast sama jer ngan maryam. sebab nak senang. i masak 4 sudu oat sekali gus. tapi texture i kasar sikit lah. baru sedap nak kunyah-kunyah. bila dah gelegak boleh dah keluarkan portion i, tinggal dalam 2 sudu, tambah air sikit lagi, masak sampai lembut.

ni breakfast walid.

biasalah, walid mana layan oat-oat ni.


 muka happy pagi ni, walid ade kan. happy la dia

eh.eh..happy sangat ni

suka dok sipi-sipi kan, pastu jatuh

 bila i cakap, "show me your teeth"

yelahhh..maryam kan special, tumbuh gigi kat telinga. -_____-"

bila i cakap, "who is maryam?"

dia dah pandai angkat tangan..ni walid yang ajar. pastu bila dah angkat tangan tu, kalau suruh tunjuk ape-ape dah tak tunjuk dah. angkat tangan jer.

3 comments:

Miss Layaleya said...

sy x pnah rasa pisang kaki.. xtau cmne rasa dia.. hehehe..

Maryam makin comey.. geram!!

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk karenah baby cam maryam, terhibur. aunty pun dah tergelak sowang2 depan pc bila maryam tunjuk gigi kat telinga...so sweeeetttt

Dong, Dia & Azra said...

Maryam comel. Pisang kaki ni first time makan masa gi Berastagi, Medan. Sampai beli 1 kotak bawak balik Malaysia. Sedap tapi tu je la sekali beli/makan pisang kaki.