Pages

Thursday, 17 November 2011

kasih walid, kak maryam, hint *ehem*

all in one entry dan entry tempek gambar maryam banyak-banyak sebab lama rasa tak tempek gambar maryam. hehe

husband kirim keropok lekor kat kawan dia yang outstation kat terengganu. so dinner harini makan keropok lekor jer

kalau anda bijak bistari, cari maryam tersembunyi.=)

dinner simple-simple jer malam jemahat ni. simpan energy. ngehehe

maryam tak pernah ada rashes kat area nappy. lepas raya haji hari tu dia naik rashes area leher ngan nappy area. kat leher dia alhamdulillah hilang. i tak pakai kan baju siang hari, mandi kerap sikit and malam-malam pasang ekon. walaupon sekarang ni musim hujan kan. mak bapak kerekot kesejukan, anak rilex jer siap berpeluh dok dalam ekon pon.-____-"

nappy area mula-mula i letak cream yang i guna sejak dia baby. biasa kalau ade sikit-skit cepat jer hilang. pastu i mandikan dengan oat. i google die cakap membantu. mula-mula macam nak hilang dah sikit, tapi sebab lambat sangat hilang pergilah mintak ubat nappy cream kat klinik. klinik biasa jelah. 1st day pakai xde perubahan. i tunggulah kut-kut 2,3 hari baru berkesan. pagi tadi hari ke-2 la pakai kiranya. makin teruk i tengok rashes tu. maryam pon macam tak selesa. so i cakap kat husband masa tu kat office, dia cakap dia balik nak bawak maryam pergi klinik.

wahh gitu kan..baru anak naik rashes. padahal pagi tu dia ade miting. dia memang nak el harini sebenarnya bila i cakap rashes maryam macam makin teruk. tapi sebab dia miting pagi dan petang tak boleh la nak el. tapi untuk miting pagi tu dia mintak lah keluar ngan boss die. petang memang tak boleh skip. tengok tu maryam, walid sayang awak sangat-sangat tau. bila besar maryam kene dengar kata walid.

alang-alang dia balik i nak ajak dia pergi klinik adek kat shah alam. meyakinkan sikit dari klinik-klinik area sini. tapi husband cakap dari pergi sampai ke shah alam, baik ke prince court jer terus, jumpa paed maryam. bagus jugak, boleh tanya pasal maryam. susah benau nak makan. tensyen mak.

ni masa dia 9 bulan, 2 bulan lepas. berat 8.33 kg.

ni hari ni, 8.54 kg

alhamdulillah..walaupon makan sokmo berperang berat naik lah jugak 200g dalam masa 2 bulan. haha. and berat dia ok lah untuk umur dia. memang jenis dia kut. nak suruh ummi dia banyak kerja sikit.


anak manis ummi. sihat sokmo plis. maryam tak sihat ummi and walid risau

untuk aunty baiti ngan uncle roch jugak. rindu maryam eh? =P jom ah babe makan-makan!tapi tunggu gaji lah. sekarang sengkek

masa tengah tunggu husband bayar bill my mom call, dia tanya dok kat mana, i cakap dok kat prince court. bawak maryam jumpa doctor. dia terkejut ingatkan cucu dia sakit ape. bila i cakap naik rashes dia gelak and lega. haha. dia cakap, bila jadi mak ni baru tahu kan camane perasaan sayang seorang mak kat anak. anak naik merah-merah sikit pon dah tak senang hati. heheh. terpukul i. dulu i selalu cakap mak i tak sayang i. heheh. drama queen memang begitu.=P

hari ni jumpa dynas, suami dan anak dia. dia adalah sangat tinggi, bodu lawa, dan cantik walaupon tak mekap sangat pon. husband tanya i,

'u tak nak ambik gambar ke?'

motiffffff???!!!! dinas jer pon. kalau nara danish i nak. hehe. pastu buat menghilangkan keyakinan diri jer berdiri sebelah dynas.takpelah. terima kasih.

bercakap pasal keyakinan diri, tadi nurse yang timbang berat maryam panggil maryam KAKAK! adakah dia ingat i pregnant sebab i memang pakai ala-ala orang pregnant pon. deng!




walid and maryam

lunch kat nasi ulam belakang giant

selipar terlusuh. berusia hampir 3 tahun. masih sedap dipakai.

*hint*

7 comments:

Lady Windsor said...

mula2 tepek pic maryam banyak2 kan...tetiba last sekali ada pic selipar...pandai bagi hint...well done! hihi..

mamalieyna said...

arif dl pun dr kecik tak pernah kena rashes...alhamdulillah, tp dia ni jenis kuat berpeluh jgk, tido mana pernah berselimut..huu~

apapun hrp maryam cpt baiknye ye..

alolo..geram tgk baby girl dressing la..jeles i~hee~

eMMe said...

pregnant lagik?!

zailamohamad said...

Pah ghano Maryam harini??

misi tu panggil kakak sebab Maryam kan dah besar..hehehe *hint*

LiTtLe^m3 said...

okay.. nanti kita plan g mkn2 ye... atau mkn2 kat rumah i ke.. :) ahad ni jumpa babe.. makan2 kat rumah kak noor.. ku kidnap terus anak mu ke rumah ku.

gee ryder said...

maryam payah makan ke?
tengok beselera jer...afeef ni haa yg picky benau nak makan huhu

Farah Rahim said...

ha ha ha
TERBAEK gambo last
ye saya anak dah 3 masih lagi pakai baju pregnant :P