Pages

Thursday, 10 November 2011

holla baybeyyyhh~

assalamualaikum..=)

mesti semua freezer semua orang penuh dengan tulang temulang dan daging. i tak bawak banyak sangat from kampung, malas dan dah bosan ngan daging.

semalam ingatkan jalan dah clear, rupanya banyak lagi kereta. so husband memainkan peranan sebagai driver racing (konon!) lintas semua merc ke, honda ke, toyota ke, bmw ke. so kiteorang sampai kl sama jer masa perjalanan dengan jalan tak jem. heheh

sampai kl singgah giant kejap beli food for maryam baru balik. balik sempat lah masak untuk dinner maryam ngan kiteorang. alah. dinner ringkas-ringkas jer pon.


bihun sup jer for maryam

bahan masak dah beli, tapi sekali tertinggal dalam kereta daa... nak turun ambik malas, nak suruh husband ambik kesian nampak macam penat sangat (begini lah nasib orang berumah atas awan) so masak je lah dengan bahan ape yang ade dalam peti.

tomyam seafood ngan telur dadar untuk laki bini

dah penat makan daging sebenarnya. masak tomyam senang dan cepat sebab guna paste jer.

gigih masak walaupon baru sampai. mithali tak?hahaha

tips untuk suami-suami, ke arah menjalani hidup yang gembira tanpa stress, apa yang perlu anda buat adalah sila gembirakan isteri dan make sure dia tak stress. kalau dia tak happy, maka tak happy lah hidup anda. haha

kalau dia happy, penat-penat pon masak jugak untuk anda.

sekian terima kasih

7 comments:

~yaya~ said...

"tips untuk suami-suami, ke arah menjalani hidup yang gembira tanpa stress, apa yang perlu anda buat adalah sila gembirakan isteri dan make sure dia tak stress. kalau dia tak happy, maka tak happy lah hidup anda. haha" - tips yang bagus! HAHA

~yaya~ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~yaya~ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zailamohamad said...

banyaknya bihun sup Maryam tu, habis ko?? ko sekali buat makan banyak kali??

kak ila pon ada daging dale peti tu tp xdan nk masok lg sebab husben akak outstation, xlalu nak make nasik sore

♥MAMASYAZA♥ said...

yup setuju sgt, gembirakanlah isteri anda. kalo isteri anda happy, penat macam mana sekalipun dia tetap akan memasak utk anda

Lady Windsor said...

Rasanya kalau ummi maryam happy, maryam pun happy kan...hihi

alyyani said...

hahahah suka gak tips tuh! :D