Pages

Monday, 21 November 2011

bubur beras perang bersama tofu, labu dan sawi: 8 bulan ke atas

saya bukan in mood mengupdate blog. pelik bin ajaib. orang kampung saya cakap 'unbelievable'. dah tuuuu, tak de benda menarik pon berlaku. melainkan hint saya hari tu diperkenankan. hikss..seronot. lain-lain takde lah menarik. so balik-balik i boleh update menu maryam je lah. haha

bubur breas perang bersama tofu, labu dan sawi

3 sudu besar beras perang
olive oil
1/2 ulas bawangmerah
seulas bawang putih
labu
sawi (saya ambik daun jer)
tofu

tumis bawang, masukkan beras dan air (dalam 2 cawan air). bila dah hampir masak masukkan labu. bila nak tutup api masukkan sawi dan tofu. boleh bagi kasi baby 8 bulan keatas bila dia dah makan tofu. SINI



siap~

ni food yang i masak hari ahad. ahad kiteorang tak kemana-mana. ade jempautan makan-makan jer kat rumah jiran. rumah kak nor. bila dah kenyang pergi rumah baiti ngan gee. jiran depan rumah. masa kat situ boleh la maryam main-main ngan afeef and aqeel.

masa kat rumah baiti, dia tengok afeef dah berjalan dengan lajunya dia tercabar kut. balik rumah terus boleh berjalan sampai 6 langkah. huhu.

sama jugak masa dia belajar berdiri and melangkah. dia tengok adik i yang bongsu tu berjalan baru dia tiru.

6 langkah lah maksimum dia boleh melangkah sekarang. tu pon takut-takut lagi. tapi dia excited sangat lepas boleh melangkah 6 langkah tu. macam bangga dengan diri sendiri. haha

4 comments:

dahliasayang said...

u..
ada error typing
'babi 8 bulan ke atas'
.........

mrs.spicy said...

hahaha..thanks!typo xagak2

jja jue said...

SAlam..
boleh x kongsi cara nak menarik minat baby makan..coz anak sy mmg susah sgt nak bagi makan..any suggestion pasal vitamin yang sesuai ke.. tq..

Suffi Izzara said...

nmpak sngt sdp.. blh try utk my baby..