Pages

Tuesday, 4 October 2011

saya tak nak makan!

hollahoihoi!

alhamdulillah pokwe dah selamat jadi laki orang. dah selamat balik perak bertugas untuk negara dah. semoga kekal bahagia sehingga keanak cucu.

Photobucket
masa belum nikah ni

i ade masalah problem sekarang ni. eh. bukan i. si maryam. dia tak nak makan. kalau nampak bekas makanan dia terus geleng-geleng kepala. suap sesudu dua terus dia lari tutp mulut rapat-rapat. yogurt pon dia dah tak laya. puree buah tak layan. bubur nasi dengan carrot kegemaran pon dia tak nak. tapi kalau bagi buah bagi dia gigit sendiri dia makan la jugak sikit.

omak dia dah pening ni. tapi menyusu kuatlah. semenjak dua menjak ni i makan banyak and minum banyak (semenjak dua menjak? bukan memang selalu ke?) ehem. jadi susu adalah lumayan. ke sebab minum susu banyak jadi die kenyang tak nak makan? hurmmmm...

Photobucket
maryam: yeay..mummy takde..boleh kacau rayyan


Photobucket
ummi: maryam..buat ape? jangan kacau rayyan!

Photobucket
maryam: eh, takdelah. maryam nak main-main ngan rayyan jer

5 comments:

Dong, Dia & Azra said...

My mom kata budak yang menyusu badan memang akan kekadang tak nak makan esp. bila susu mak dia penuh dengan khasiat yang lagi best. Lagi sedap bagi dia la kot. Tapi dun skip preparing her food and cuba try let her feed herself. Bagi je sudu tu kat dia biar dia explore sendiri. I did that for Azra and Alhamdulilah along the way boleh nampak lah walaupon she's small tapi dia adalah pemakan sket (tak banyak tapi kira oraitlah).

Lady Windsor said...

maryam nak menu sushi atau chicken chop tu..hihi

ederq said...

try baby led weaningla farah. maybe dia nak suap sendiri. kadang budak fully bf (lebih2 lagi fully df) lagi suka nak explore makanan sendiri. dia boleh kunyah dengan gusi dia tu. try google ok :)

gee ryder said...

yg gee tgk sebelum2 ni budak fully bf la yg xde masalah nak makan...erm entahla...mungkin bila dah besar sket kot...

Ke maryam nak makan sekali ngan afeef? Meh la dtg umah aunty suap...afeef laju jer hehehe

♥MAMASYAZA♥ said...

bebudak kengkdg mmg camtu, hero kecik akak dulu pun camtu, kalo org tua2 mesti depa kata budak tu cacing. puas kena mandi lak dgn daun jolok cacing, bagi cacing dlm perut mati...hahahaha