Pages

Thursday, 20 October 2011

maryam 10 bulan

dulu-dulu i selalu dengar cerita kalau baby breast feeding ni sampai satu tahap die akan manja sangat-sangat-sangat dengan mak die.

i rasa maryam tak sampai tahap tu lagi kut. (kut?) sebab sekarang ni memanglah manja tahap asyik nak bertempek jer macam kene gam tak boleh tinggal sikit. tapi kalau ade walid dia, dia tak layan pon ummi dia. (bagus maryam. haha)


siang-siang hari ummi nak kemas rumah dia nak duduk macam ni? -___-"


tempat main feveret die adalam atas badan orang. tahu lah empuk -___-"

sekarang kalau walid balik kerja, walid kene pergi ambik dia dulu. kalau tak menangis. pastu bermanja-manja macam tak jumpa setahun and kalau lapar jer datang kat ummi. hoyyeah!

tido makin susah sebab dia asyik main. kadang2 tido siang setengah jam jer. haish. haish. dan hobby utama masih lagi kutip barang masuk mulut. kalau benda yang tak boleh kutip dia sentuh ngan hujung jari telunjuk then dia rasa jari tuh.-___-"


dinner semalam: pulut durian.

8 comments:

maya amir said...

ye..airell breastfeed dulu.. dan adalah sgt clingy.. nak kencing, berak pun susah.. asek menangis..grrrr..tapi sebenarnye i suke, nak2 kalau die clingy umah mak mertua..adelaa alasan jaga budak..hahahaha

alyyani said...

tak kira bf ke tak, rasa mmg fasa budak akan melekap je kat mak dia sampai tak daya dah mak dia nak buat keje. tp best la maryam, walid dia ada, gi kat walid je. anak2 ku tidak begitu pun. huhu..

~~zaa~~ said...

wehhhhh pulut duye!!!!!!!!nok etep!!

amai said...

dulu alya camtu jugak.. tp bile umur dah nak dekat 2 tahun, dia bekepit semula ngan mama dia..

tliur doyan tuh... ish ish

Nia said...

alaaa..manisnya muka maryam!

mamalieyna said...

maryam si comel..lama tak dengar cerita psl die ni tau...10 bulan dah...anak walid eh..manja lebih2 pun dgn walid ye..^_^

gee ryder said...

tapi apasal afeef taknak melekap pun?
melainkan kalau berjalan baru dia senyap nak berdukung...kalau kat umah macam pacat menggelupur nak turun huhu...

Imah Jaafar said...

maryam dah 10 bulan ye. nuhlan pon 10 bulan.. 17 diusember ni turn 1 year.