Pages

Tuesday, 25 October 2011

dah pandai memanjat yo!

pagi-pagi macam biasa lah breakfast sambil menyuap budak kecik ni makan. budak kecik pon nak breakfast kan. dia makan oat denga grated apple, gue makan lebihan domino pizza dinner malam sebelum tuh.

sesudah bagi dia makan, tiba-tiba kene menyahut panggilan alam. emergency case. letak dia kat lantai sebab sekarang ni dah pandai memanjat berdiri atas baby chair dah. tak boleh nak biar sorang-sorang dah. from toilet i dengar lah dia menjerit-jerit. ingatkan jeritan biasa lah kan, budak ni boleh tahan suka menjerit masa bermain. sekali bila keluar toilet,

dia dah buat muka vogue atas coffee table!

naseb baik tak dicampak nye pinggan dan mug tu ke bawah. macam mana dia panjat coffee table tu adalah misteri.

semalam, masa i dok tengok master chef malaysia sambil lipat kain dia buat lagi. (eh. tengok rancangan masterchef malaysia macam tengok trancangan tv pendidikan kan? skema habis. tak best betol!)



dia panjat sofa dulu rupanya

aim kain yang ummi lipat

dah berjaya!

ok. now dah berjaya 'tolong' ummi lipat kain

semalam baru tunjuk skill menajat dia. bila dah dapat skill baru ni semalam asyik nak memanjat jelah kan.


dinner semalam: bihun lakna


4 comments:

mamalieyna said...

budak bijak kan maryam kan..^_^

tomei2nye diee..

Madi @ Aed said...

gud job maryam!!haha

alyyani said...

tahniah yo! sbb dah pandai memanjat. hehe.. tv pendidikan eh? mmg betul la sgt kan. huhu..

zailamohamad said...

takleh lepo mata doh Maryam tu:P