Pages

Friday, 7 October 2011

alhamdulillah, im feeling much better!

tido awal semalam, lepas maghrib, dinner makan ubat seseme, panadol and ubat batuk double dose (haha! lebih dose sikit tak ape kan?=P) then i tido dengan senang hati menyerahkan maryam kepada husband selepas bagi minum susu. tapi i rase i bangun banyak kali lah bagi maryam susu (dia tengah growth spurts ke ape sekarang, bangun menyusu setiap sejam, lotih mak!) tapi bangun bagi susu pon macam mimpi jer sampai lah pukul 3 pagi baru bangun betul-betul. bangun gosok gigi, basuh muka, semayang, bagi susu maryam (lagi!). then sambung tido balik husband kejut sembahyang subuh pagi tadi rase sangat sangat sangat sihat! heheh...tu jer yang kite perlukan sebenarnya, rehat secukupnye.

breakfast sekeping roti dengan segelas nescafe sambil tengok keadaan rumah tunggang langgang 3 hari tak berkemas oi oi! kain baju setimbun tak basuh dah la mesin basuh rosak. nak kene pilih baju-baju penting kene basuh tangan yang lain hantar dobi.

pagi tadi i berharap sangat bila keluar bilik keadaan rumah adalah sangat kemas. kut-kut lah semalam husband terajin sikit nak kemas rumah kan. pinggan mangkuk dah terbasuh, lantai dah siap mop and vacuum, periuk belanga dah tersimpan kemas, meja dah berkilat bersinau-sinau. hihi. tapi harapan jelah. keluar bilik keadaan rumah masih sama dengan keadaan sebelum tido semalam. huk aloh. frust!

tapi dia pergi kerja harini iron baju sendiri siap jahit butang sendiri lagi sebab butang baju tu dah longgar. bini nak jahit asyik bertangguh-tangguh. toce-toce. oklah tuh. tapi kalau rumah pon u kemas sekali lagi i sayang. heeee~

Photobucket
bila ummi happy saya pon happy!

banyak kerja nak buat harini nih. bye!

terima kasih sangat-sangat kepada yang komen entry 'saya mintak maaf ' tuh. sangat-sangat menbantu. toce-toce! *hug*

7 comments:

Miss Layaleya said...

Get well soon..

Maryam dh makin besar.. hug & kiss:)

gee ryder said...

farah, tetiba teringat kat aqeel sebab dia selalu cakap "much better"
sekarang. kemain mat saleh hahaha.
"better" tu cam biasa, berslang sikit.

husband kat rumah ni pun selalu jahit butang baju sendiri :p

alyyani said...

ummi maryam dah sihat, mama niadel yg lembik ni. huhu..

maya amir said...

oh i miss maryammmmmmm....*mcm laa penah jumpe*..hehehe

zailamohamad said...

hom baguslah gitu..hehehe..jangan dok emo-emo lagi:P

limauais said...

suke tengok maryam.comel sangat sangat.gerammmm.
kepada kak farah,selamat menjadi superwoman yg gigih menjaga sicomel & suami.hehe.

kakakdegil said...

Maryammm cutie pie!
Lebatnyaaa rambut, mata boolat
Kiut ah!

Baca pasal nescafe, terus rasa nak bancuh.. haih !