Pages

Thursday, 29 September 2011

weekend yang busy

hollahoi!

buzynye mak hari ni kan tak update blog. bukan buzy sangat pon, tak dak idea nak update blog sebenarnya. maklumlah, mood memasak belum datang jadi masak simple-simple sajor asalkan boleh kenyang. heheh

tadi buat agar-agar lumut, tapi hampes tak berjaya siap ade rasa pahit-pahit lagi..rasa daun pandan ke eh? buat masa raya hari tu guna daun pandan gee ok jer. humpphh..xpelah. lain kali cuba lagi.

sori husband. awak still sayang saya kan?haha

weekend ni buzy sebab pokwe kawen. nak jadi laki orang dah adik aku. dah cukup matured ke we? buleh ko nak memimpin keluarga ni?=)

maryam sudah i berikan yogurt. setelah bertanya disitu dan disini, akhirnya i belikan dia yogurt plain. sebab yogurt yang ade buah-buah i tengok kat botol die ade tulis ade perisa tambahan. yogurt asli plain takdak tambah perisa tambahan.

masa first time bagu dia makan, dia ternganga-nganga macam cakap, 'nak lagi, nak lagi'. cepat giler makan. seronok maknye menyuap. masa tu tak campur ape-ape lagi. plain jer. sebab mak nye tengok anak nya excited makan, try la sikit. 'eeuuwww..tak sedap yogurt plain ni'. haha

so i tambah lah sedikit perisa-perisa asli dalam yogurt dia.

Photobucket
yogurt+maggo puree

maryam suka sampai melompat-lompat nak lagi

Photobucket
happy makan yogurt muka comot

3 comments:

Lady Windsor said...

Laaa maryam makan plain yogurt... Sama cam auntie la Maryam ni..bagus tau! Sihat!

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk dia makan, makin bulat le lepas ni

gee ryder said...

afeef dah bagi dulu dia tak suka sangat. dah la beli yogurt mahal. last2 aqeel dan papa yg habiskan huhu.

tapi sekarang ni tak taula dah besar sket ni. sebab aqeel setahun lebih dulu suka giler yogurt. asal bangun jer teringat yogurt dulu.