Pages

Friday, 23 September 2011

nak kuruih bukan nye senang

haih..penatnye lah diknon...nak menguruskan diri. sampai sakit badan ni hah. tapi saborlah, orang kata alah bisa tegal biasa (akak malas nak google..betul ke tidok peribahasa ni? dok non paham-paham sendiri lah!). lama-lama karang tak sakit la badan kalau dah bersenam hari-hari. hari ni pon ahkak dah rasa idok lah hazab mana nak membakar 200 kalori tuh.

hurm..tapi tu lah..nak menggemuk nye karang bukan nye susah. ahkak ni tak target banyak, ahkak nak berat 60 kilo jer. bukan nak kurus sangat. hajat dihatinye, biarlah berat berjaya turun 60kilo sebelum buat anak baru. eh

hari ni maryam bergaya ala-ala model katanya. model ambik gambar tak boleh senyum. baru komersial katanya.

Photobucket
baru baru cik hani beli kat kk. dah gayamaxi dah tshirt. haha. boleh simpan dulu. pakai bila muat nanti

Photobucket
ahkak ni kata jer guna dslr, tapi setting auto. bila gambar mengadap matahari ni terus gegirl buntu dan keliru tak tahu nak setting ape

Photobucket
last-last tukar angle. model ubat batuk cap ibu dan anak sangat

Photobucket
marinara for husband. ade kawan ahkak mintak resepi marinara. akak ni resepi bukan tetap sangat, main campak-campak katenye, ni yang akak buat malam ni lah ye, masak untuk sorang makan jer. untuk husband. cek cek cekedout~

angelhair marinara hot and spicy

angel hair 1 orang makan direbus
1/2 labu bawang besar saiz kecik cincang
2 ulas bawang putih cincang
6 ekor udang (boleh nak campur pelbagai jenis seafood pon)
1 biji tomato cincang
2 sudu besar puri tomato
1 sudu sos tiram*optional
1 sudusos cili*optional
2 biji cili padi (ikut tahap kepedasan)*optional
1 sudu teh italian mixherb
gula garam sesuka hati

tumis bawang dan cili padi dengan minyak zaiton sampai lembut, masukkan udang kacau sampai masak. masukkan tomato, tomato puri dan semua jenis sos. masukkan italian mixherb, perisakan dengan gula dan garam. sesusah masak dan menggelegak dan secukup rasa, tutp api. masukkan angel hair yang direbus aladante tadi. kacau sekata, masuk pinggan makan.

Photobucket
angel hair dengan marinara sos katanya.

selamat menjamu selera~

4 comments:

NenetPenne (NP) said...

betul kak non, nak kuruh memang hazaabbb... tapi nak gemuk memang tak hazabbb

ahkak ni pun badan dah naik... naik kat mana??? kat perut..uwaaaa nak pakai baju sendat2 pun dah tak boleh dah.... hazabbbbbbb

~~zaa~~ said...

hazab sangat weh nak kuruh ni!! benci tau!!

eh u, dah boleh view blog i x?

zailamohamad said...

hom..samolah..kure2 farah g gym jugok..kak ila ni redho jelah T___T

sha said...

ohhh sgt comel itu maryam! veri d adorable lah. huhu my dslr pun mode auto sajer. nan ado nak bersetting2 bagai sejak ada si danish nih. dok mengejar dia jek