Pages

Thursday, 8 September 2011

jongkong emas

i pernah bace kat mane entah, kalau urut husband tanpa dia suruh kita dapat ganjaran macam dapat jongkong emas. kalau dia suruh kita dapat jongkong perak jer.

zaman-zaman dulu selalu selalu la jugak dapat jongkong emas. almost everyday kut. sekarang? dah la jongkong perak. kadang-kadang jer pulak tu. jongkong emas tu kadang-kadang jer bila ade nak bodek nak mitak something or ade terbuat salah. eh.

kesian husband. huhu

dulu i suka mengurut. sebelum kahwin pon lagi. suka urut mak malam-malam. mak cakap kalau i urut 'berasa'. jari i kuatlah boleh la nak urut-urut. tapi secara sesuka hati tanpa ilmu la tapi. risiko sakit lepas urut tanggung sendiri. ala bukan urut sangat pon, picit-picit.

sekarang rasamacam takde energy jer nak mengurut. i pon rasa macam cengkaman tu dah tak berapa nak kuat. plus bila i tekan sangat rasa macam sakit belakang.

orang cakap kesan epidural ni sakit belakang kan?

kalau duduk saja-saja memang tak rase sakit belakang ni. i sti;; boleh angkat berat tanpa sakit belakang. still boleh dukung maryam sebelah tangan jer sambil buat kerja.

tapi sangat terasa sakitnya bila mengurut. dan duduk lama tak gerak-gerak.

sehari sebelum raya haritu i dengan nenek, dengan mak saudara husband pakat-pakat buat ketupat palas. sikit jer buatnye. i buat ngan mak ngan alaong ngan nenek i dulu lagi banyak. tapi mak aihhh..nak habiskan membungkus tu rase cramp pinggang. lepas habis membungkus rasa masa-masa tu jugak nak baring betulkan urat-urat. tapi rumah nenek husband. kene jaga saham lah sikit.heheh

memangdah tua dah i ni

-_____-"

5 comments:

gee ryder said...

kalau gee pulak, faizal la hari2 dpt jongkong emas dulu hehehe.
dah tido pun dia tlg gak urut kaki :p
tapi tu dulu ar. skg kena suruh hahaha

~~zaa~~ said...

mek, i private blog..gimme ur email add, i nak invite u! :D

♥MAMASYAZA♥ said...

bila kita dah bersalin, mmg mudah terasa sakit2 blakang, lenguh2 badan, tu pasal le tok umi slalu bising2 kalo akak malas bertungku masa pantang dulu

mrs.spicy said...

zaa, alamak gane nak wi private doh..maghfarah@gmail.com

Lady Windsor said...

iskk..jangan sebut tua...sebut remaja purba...ingat..young at heart...hihi