Pages

Tuesday, 6 September 2011

bukan cerita raya

cerita raya nanti-nantilah. rasanya sama jer kut cerita raya sape-sape pon. makan pagi raya, pergi sembahyang raya, bermaaf-maafan, melawat sanak saudara, kubur, makan, makan, dan makan. owh, bercakap pasal makan, berat i naik sekilos jer. wahaha. gembira naik penimbang pagi tadi sebab ingatkan naiklah sampai 4-5 kilo. sebab start melantak sebelum raya lagi. maklumlah balik raya awal. nak diet kat kampung? tak dapek lah...

tahun ni beraya rumah husband. meriah sangat raya kali ni dengan kehadiran maryam. best mengumpul duit raya anak pulak. dah tua-tua ni manalah nak dapat duit raya kan. husband jer lah yang bagi duit raya. eh bie, mane duit raya i tahun ni?

kalau belah husband memang terasa ketuaan melanda. sebab sapa-sapa pon akan panggil i kak farah. tak kira lah dia lagi tua dari i pon. sebab husband anak sulung, cucu sulung.

i sebanarnya dah biasa dengan situasi jadi sulung ni, sebab i dari kecik dikurniakan muka matured. zaman-zaman dulu lagi pon orang akan kata i kakak sebab along tu baby faced sangat. menyampah.

tu kalau ngan along. ngan orang lain pon same jer. kalau cakap i umur 25 mesti orang buat muka tak sangka lah. bukan sebab orang ingat umur i baru 21 tapi sebab ingatkan baya husband. -___-"

so macam dah tak kisah dah orang buat muka terkejut tu. lagipon sekarang lepas kahwin ni, i pon macam dah rasa umur baya husband dah. kawan-kawan semua baya ni. kawan yang baya 25 adalah kawan sekolah dan kawan utp sahaja. so kalau nak rasa balik perasaan muda tu boleh lah sekali sekala masa jumpa dieorang. huhuhu. masa-masa lain memang sekarang ni dah terasa tua. lagilah dengan berat badan berlebihan ni, memang tak membantu nak nak nampak muda belia. -___-"

walaupon begitu, i masih lagi perasan muda and selalu kutuk husband tua. (sebab die suka mengata i macam-macam). dan walaupon orang panggil i 'kak farah' kat rumah husband, tapi i ingat orang tahulah i muda dari husband. panggilan tu hanya nak tunjuk pangkat je lah kut. lagipon i kahwin sebaik sahaja habis belajar. tak kan umur 27-28 baru habis belajar kalau buat degree kan. hover. tapi hari tu sentap.

sedara husband : Anas (adik dia), nak kahwin dah hujung tahun ni.

husband : anas yang mana eh? yang sama umur ngan Mey (adik husband) tu kan?

si tua : sama ngan mey? sama umur ngan i lah.

husband : a ah. lupa u sama umur ngan mey

si tua : heyyyyyyyyyyyy (muka tak puas hati)

sedara husband : laaa... farah sama umur ngan mey ke? ingat sama ngan abe ja

si tua : T_________T

husband : dia sama umur lah ngan mey, ngan simah isteri mey tuh.

sedara husband : la, yeke...ingat sama ngan ja. kata same batch kan kat utp

si tua : (dalam hati: mana ade satu batch...muka i muda belia ni. tak nampak ke?) T_T

muda kan? kan?

(satu-satu nye gambar yang muka nampak muda sikit)


gee, nak petua awet muda plisssssssssssss. T___T

5 comments:

NP said...

makan ulam banyak2...ala2 mcm kamving...beckkkkk hiks...

mamalieyna said...

hehe...takpe janji jiwa muda..hikhik..

selamat hari raya..

nnti tayang2 lg gambar raya maryam, mesti cute miut je dia..^_^

eim said...

salam aidilfitri farah ..

jgn risau farah takdelah nampak tua pun hihi ...

Lady Windsor said...

Amboi2 comelnya maryam atas riba tu..farah..apa Ada hal dgn umur...angka je..yg ptg hati rasa muda..otometik akan nampak muda...hik!

♥MAMASYAZA♥ said...

heroin kecik tu nampak cam cool aje