Pages

Saturday, 6 August 2011

sesungguhnya. aku malas

bila lah pulak kau rajin maghfarah. -___-"

sebenarnyakan tengah frust. walaupon hsuband cakap balik hari rabu dan kali ni walaupon i dapat rasakan dia tak menipu since memang dia selalu merungut banyak kerja and tak siap nak habiskan tapi jauuuuhhhhh di sudut hati ade jugak terpikir,

'bestnya kalau husband buat surprise petang ni tiba-tiba sampai depan pintu'

tapi tak lah kan.ni tengah chatting ngan dia. haih bie. rindu.

along dah balik bangi. tinggallah i dengan maryam. lagilah malas berganda. takdak mood.

tadi i tengok cerita hindustan kat tv3 kut. ke tv berapa eh. karisma kapoor yang berlakon. i sangat sangat sangat sangat lama tak tengok cerita-cerita hindustan ni. dah bertahun-tahun kut. tak dapat menarik perhatian i. tadi sebab bosan layan kan saja.

cerita dia? boleh lah. pelakon dia? perempuan makin seksi. aksi dia? wah wah. macam tengok porn dah. nasib baik tak puasa. cerita macam tu bukan untuk umum dah i rase. banyak sangat scene-scene yang kanak-kanak tak boleh tengok. bagi aku lah. sebab aksi menghairahkan macam lagi banyak dari bercakap. ke sebab kene tinggal ngan laki jadi gersang semacam tak tahulah. tak sesuai dah cerita hindustan ni siar siang2 hari. siang lah malam-malam hari mak bapak jer tengok. tak pon bagus jugak anak bukak kartun jer.

padan lah budak-budak sekarang kecik-kecik dah sibuk nak romen. dah bukak tv jer tengok ade perangsang pemangkin segala. belasan tahun lagi. luka sunat entah sembuh entak tidak. dah sibuk nak bereksperimentasi. takut tau. sedih.

ya allah ya tuhan ku. jadikanlah maryam anak yang molek akhlaknya. jadikan dia anak yang solehah yang patuh dengan suruhan mu. jadikanlah dia hambamu yang berguna di dunia dan akhirat.

amin.

3 comments:

♥ Elin ♥ said...

amin!
semoga maryam menjd ank yg soleh dan solehah.

Lady Windsor said...

semoga maryam jadi anak yang solehah juga..amin!

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun tgk gak kejap citer hindustan tu, pasal seksi punye hal, terus tukar channel lain, menyampah