Pages

Monday, 8 August 2011

esok selasa lusa rabu

dan lusa husband pon balik.

husband tak ada ni heaven giler weh! haha.. (kenyataan keji)

dia lagi kejis dan kejam. hari-hari dok cakap rindu maryam jer. habis-habis cakap rindu i pon rindu masakan i jer. ok fine bie. fine!

i pon berseronok jugak kat rumah ni. tak buat kerja rumah pon selain vacuum lantai dan mop (rumah i kan ade mop bergerak, kalau tak mop awal-awal kang die yang jadi mop). so jangan tanya kain tak lipat banyak mana. kalau tak gunung kinabalu, gunung everest.

pastu bangun pagi pulak ikut time maryam bangun. makin lambat maryam bangun makin lambat lah i bangun. heheh!

heaveng. heaveng!

seminggu lebih u takde i rasa banyak sangat skill baru msryam belajar. heheh. dia dah pandai nangis-nangis cari i kalau tak nampak i depan mata. kalau bangun tido i takde depan mata die pergi cari i kat dapur (walaupon masa tu i kat luar jer, saja menyorok tengok dia pergi mana). pandai kan budak ni. sarcastic macam walid dia. ummi jer dapur, ummi jer dapur. mentang-mentang ummi suka makan. fatjoke maryam. fatjoke!

suka buat muka mintak simpati alahaiii...cair okeh. malas nak layan tapi kesian so ambik lah peluk-peluk.

dan susah bebenor nak tido. sebab tu lah kut mengeurus budak ni. malam bukan nye tido sangat tapi siang pon tak nak tido.

dan i rasa bila die menangis dia selalu sebut 'ummmeeeyyyyy' adakah die sebut ummi? haha. jangan jeles bie. walid susah nak subut. kah kah kah

Photobucket
gadis berambut mohawk yaw~

Photobucket

Photobucket

Photobucket
i miss u too la walid.

ummi pesan jangan beli cokelat. die diet! (tapi tadi baru maryam tengok ummi makan nasi goreng 2 pinggan)

Photobucket

mata masa tengah minum susu. suka tengok. huhu


6 comments:

NenekPenne said...

maryam yang comel..
fikiran maryam melayang entah kemana masa tengah menyusu tu .... lalok punye jugak...

gamaknya maryam bosan kot makan makanan baby, dia lagi suka makanan lain..makanan yang dia tak dibenarkan makan, tu lagi dia nak...

Lady Windsor said...

ya rabbi sian maryam kena buli ummi awak, ada ke dia buat maryam rambut mohawk..hilang kejelitaan ..mwahaha..anyway u look good in yellow baby!

Miss Layaleya said...

Ya Allah, budak ni mmg cute + comel + cun + etc.. etc... mmg geram tgk dia..:))

~finee~ said...

comelnya maryam...saya pun suka tgk mata anak bila dia menyusu :) ikhlas je

goblogbyfarah said...

wahhhhhh ada pantulan di mata maryam!hakhakkkk :P

♥MAMASYAZA♥ said...

maryam mmg cute