Pages

Monday, 15 August 2011

bulan puasa syaitan dah kene ikat tapi kau still lagi nak buat jahat

kalau buat jahat kita salahkan setan. dah tu sekarang setan takde jahat jugak kenapa? sebab diri sendiri perangai lebih dari setan

last week, kiteorang pergi shopping baru raya husband. husband suka pergi shopping kat satu kedai ni. kat situ baju kemeja linen kain best harga tak mahal sangat. nak bayar macam si casher cakap banyak dok main ngan maryam. siatuasi biasa sebab maryam pergi mana-mana orang suka sebab dia suka senyum plus ngan sapa-sapa pon dia sibuk nak pergi.

lepas bayar semua pergi kedai lain. bila nak bayar barang kat kedai lain baru perasan credit card yang husband guna buat bayar kat kedai tadi tak ada. kiteorang cari-cari takde. so pergi kedai tadi dia cakap memang tertinggal tapi budak pekerja dia bawak pergi mana entah (i tak dengar sangat sebab jauh maryam nak tido masa ni dia buat perangai).

casher perempuan tu dok sibuk call yang lelaki yang bawak cc husband tu tapi tak dapat. perempuan tu cakap lelaki tu silent phone.

i dalam hati,

'tau-tau pulak die lelaki tu silent phone'

lama jugak kiteorang tunggu baru pekerja lelaki tu sampai bagi cc. kiteorang balik jer. and tak syak ape-ape nak check bagaikan.

harini husband cakap pekerja tu isi minyak ngan cc tu RM 100!

i syak dieorang memang berpakat. saja tak bagi cc tu dan kiteorang pon terleka. biasa husband fasi benda-benda macam ni. kalau i lain lah. tapi nak buat macam mana, kalau dah emmang nak takde rezeki tuh, orang yang berhati-hati macam husband pon kene jugak.

tapi i sekarang sungguh sangat geram.

sebab masa kat kedai tu i ada syak dieorang berpakat tapi bila cc tu ade depan mata i tak buat ape-ape sebab malas nak layan dah penat plus maryam mood tak berapa ok.

nasib baiklah dia paw RM 100 jer. bukan riburiban. tapi 100 tu dah boleh dapat 2 dress maryam wei!

dah boleh dapat toys maryam wei!

i suruh husband report polis. station minyak ade cc tv tak?

i kenal lagi muka budak tuh muka baik-baik ala-ala asyraf sinclair. muka baik tapi perangai busuk. isk.

8 comments:

Lady Windsor said...

don't judge a book by its cover dear..sekarang ramai orang muka baik tapi perangai selisih malaikat 44..

NenekPenne said...

berlambak manusia muka mcm jelah baik tapi perangai mcm haram....contoh: muka bini my exhubby...

~~zaa~~ said...

busuknye perangai!! tu diri sendiri yang setan namanya!!

nieda said...

geramnyer dgr citer mcm ni...apa kata fara pergi balik kedai tu sound...mendidh darah i ni..sabar nida...sabar..

nieda said...

lagi best sebab u dh kenal org tu..ugut je dah buat laporan polis,,hehe

romzi seli said...

kedai tu kat mana farah?
ni supaya aku lebih berhati-hati...

huhuu... sian gak dengar...

mamalieyna said...

aduhai..bulan2 posa takde setan pun leh buat hal kan..alang2 nak buat dosa mencuri nape la seratus je dia ambik..he~

tp kalau kena kt abg kak eina hangin dia tuh,hu~ pakatan jahat di bulan posa, apa daa..

alyyani said...

what the???? ada gak org pe'el gini eh. bulan puasa kot. btw, last week officemate hilang laptop kat dalam masjid! letak kat tepi tgh sujud, bangun dari sujud dah lesap. boleh? dah la dalam masjid, semayang jumaat dah tu bulan puasa! eh tetibe cite ni lak :p