bulan puasa syaitan dah kene ikat tapi kau still lagi nak buat jahat

kalau buat jahat kita salahkan setan. dah tu sekarang setan takde jahat jugak kenapa? sebab diri sendiri perangai lebih dari setan

last week, kiteorang pergi shopping baru raya husband. husband suka pergi shopping kat satu kedai ni. kat situ baju kemeja linen kain best harga tak mahal sangat. nak bayar macam si casher cakap banyak dok main ngan maryam. siatuasi biasa sebab maryam pergi mana-mana orang suka sebab dia suka senyum plus ngan sapa-sapa pon dia sibuk nak pergi.

lepas bayar semua pergi kedai lain. bila nak bayar barang kat kedai lain baru perasan credit card yang husband guna buat bayar kat kedai tadi tak ada. kiteorang cari-cari takde. so pergi kedai tadi dia cakap memang tertinggal tapi budak pekerja dia bawak pergi mana entah (i tak dengar sangat sebab jauh maryam nak tido masa ni dia buat perangai).

casher perempuan tu dok sibuk call yang lelaki yang bawak cc husband tu tapi tak dapat. perempuan tu cakap lelaki tu silent phone.

i dalam hati,

'tau-tau pulak die lelaki tu silent phone'

lama jugak kiteorang tunggu baru pekerja lelaki tu sampai bagi cc. kiteorang balik jer. and tak syak ape-ape nak check bagaikan.

harini husband cakap pekerja tu isi minyak ngan cc tu RM 100!

i syak dieorang memang berpakat. saja tak bagi cc tu dan kiteorang pon terleka. biasa husband fasi benda-benda macam ni. kalau i lain lah. tapi nak buat macam mana, kalau dah emmang nak takde rezeki tuh, orang yang berhati-hati macam husband pon kene jugak.

tapi i sekarang sungguh sangat geram.

sebab masa kat kedai tu i ada syak dieorang berpakat tapi bila cc tu ade depan mata i tak buat ape-ape sebab malas nak layan dah penat plus maryam mood tak berapa ok.

nasib baiklah dia paw RM 100 jer. bukan riburiban. tapi 100 tu dah boleh dapat 2 dress maryam wei!

dah boleh dapat toys maryam wei!

i suruh husband report polis. station minyak ade cc tv tak?

i kenal lagi muka budak tuh muka baik-baik ala-ala asyraf sinclair. muka baik tapi perangai busuk. isk.

You Might Also Like

8 comments