Pages

Monday, 22 August 2011

berbuka puasa bersama jiran tetangga

ni acara berbuka puasa episode ke 2 dah ni. ni kes makan tak puas. buat sesi ke 2. pelakon-pelakon adalah sama. tapi lokasi jer berbeza. first scene hari tu buat kat rumah gee, tak update pon biasalah i kan suka peram-peram. pastu bila basi dah malas. masa tu tak dirancang. kali ni rumah baiti pulak.


baca buku macam nak masuk dalam buku. anak mane anak? huhu..sila lah cari maryam tersembunyi

maryam yang tak pernah main ngan budak-budak. muka cuak je kan? kalau duduk kat afee jer muka cuak.neves ehhhhh.=p


hero of the day dan penjaganya.

errr..gelak ape ye? lupe

dan ini lah food yang membuatkan sesi bukak puasa jadi 2 kali

baiti kerja kat cyber so dia tapau nasi arab kat saba. sesi pertama pon food yang sama. sangat lah best tapi mungkin takde dah kut sesi ke 3.=p lain bulan pulak.

i kan memang sangat jatuh cinta dengan kinraramas ni. satu sebab rumah i, so suka hati nak mendeco ikut citarasa sendiri. walaupon deco rumah ni cukup-cukup syarat jer. tapi i suka. senang nak mengemas. dua sebab sini sejuk dan sangat tenang. sesuai dibulan-bulan puasa ni nak tido sepanjang hari. eh.ketiga, rumah ni macam cukup-cukup jer untuk kiteorang yang family kecik ni. lagi sekali, senang nak mengemas. haha. dan yang paling penting jiran-jiran kat sini memang best. ni hanya sebahagian lah. ramai lagi sebenarnya.

hopefully masing-masing lama lah stay kat sini, i suka maryam membesar dengan environment macam ni. macam zaman i kecik-kecik, kiteorang membesar kat kuarters hospital. hubungan ngan jiran-jiran masa kat kuarters tu memang sangat rapat macam family. yelahkan, parents kerja sama-sama. balik rumah pon jumpa orang sama. rumah i dulu sebelah court badminton. sekali seminggu memang akan meriah sebab bapak-bapak main badminton anak-anak main basikal. tapi biasanya kiteorang kene kerah balik awal. kene tido awal. so masa tido tu court badminton bising lagi. i suka tido dalam keadaan bising macam tu. rasa selamat. sampai sekarang teringat-ingat suasana kat kuaters dulu.

bila besar dah pindah rumah sendiri semua berpecah. tapi sekali setahun jumpalah masa raya. dan bila kat tanah merah ni jiran tak best sangat. masing-masing buat hal sendiri. perangai bandar kekdahnye. perangai lah bandar, kawasan kampung jer. tapi lagi bandar lah dari kampung husband .( haha. tibe-tibe! ni blog i, nak balas sila bukak blog sendiri. haha)

bila nak cari rumah landed nanti jomlah kita cari rumah sama taman. cari rumah sebelah menyebelah pon bagus. haha. bila lah agaknye boleh kaya nak beli rumah landed pulak ni. masa tu kene make sure betul-betul kaya sebab nak kene ade maid kemas rumah. penat aihh nak kemas rumah besar-besar. bak kata husband, rumah kecik pon tak terkemas. -___-" so rumah besar kene ade bibik. memang jadi mem besar aku dok rumah tu. haha

5 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

setuju sgt, sama la cam akak, umah kecik pun tak terkemas, nikan pulak nak cari umah besar2

gee ryder said...

jangan ada sessi ketiga kat rumah farah sudah...penat dah rasa makan nasi arab kekeke...
raya la pulak...

LiTtLe^m3 said...

wahh gee.. farah ajak kita jiran setaman.. lama lg kot nk beli rumah bawah. tp tu la suka dok rumah kita ni bukan apa.. bila hubby outstation.. tak rasa takut ke cuak apa ke sbb pastikan semua pintu berkunci insyaallah.. dok diam2 aje. tul tak farah & gee?

zailamohamad said...

aloh, bakpolah semua oghe dok pos cerita nasi arab je..berapo kali tele air liur dahni..gulp!!

romzi seli said...

Eh... Ada majlis makan2 la... Hehehehe...