Pages

Friday, 12 August 2011

puasa tak penuh nak raya jugak

semalam mengheret husband pergi cari baju kurung maryam (dan emak nye sekali). merungut husband mak. die cakap,

"puase nye idok. sibuk nak cari baju raya. macam kanak-kanak. kanak-kanak jer raya, orang tua banyakkan amal ibadat bulan puasa ni"

sentapppppp!

die ingat kita saja-saja nak tinggal poser gamoknye. ingat sedaplah ganti puasa masa orang tengah makan sedap-sedap lepas tu terbau jiran kiri kanan atas bawah dok masak lunch. haishhh. menimbulkan amarah betul. kene paw benda mahal-mahal nih. eh

tapi sebab sebut cari baju anak kan, lajulah dia bersetuju. cari baju mak tu sebut jugak, tapi dalam hati jer lah. sampai kedai baru luahkan. haha. dah setel barang emaknye luar dan dalam. 2 pasang cukup lah. bukan nye nak pergi mana pon pakai baju kurung. kenduri ngan raya jer pakai baju kurung. semalam beli sepasang. lagi sepasang tempah.

baju maryam pun dah setel. yang pasti lagi banyak berganda-ganda dari maknye. maknye raya ke-3,4,5,6 tuh recycle jer baju raya tahun lepas-lepas. tapi luperlah pulok nak nan beli panties ngan stokin maryam. nanti kite keluar lagi yer walid. haha.

baju husband? baju melayu dah setel. baju tak melayu tu pandai-pandai dialah. orang tua tak raya kansss. haha. padahal semalam dia sibuk gak mencari baju. tapi tak berkenan. see. dia ni susah nak cari baju dia. pastu kata i cerewet memilih baju lama. i memilih lama pon balik bawak hasil. u? tak terbeli jugak. kene keluar lagi menempuh orang ramai. malas sungguh bulan-bulan puasa ni. tapi dia takpe. saiz senang carik. i ni yang special edition. kene cari awal-awal.


muka amuk tak nak duduk dalam stroller


bila dukung baru happy. maryam ingat maryam ringan ke? -____-"


saja pakaikan baju ni. dapat lah paw lebih-lebih sikit.

tq walid- maryam cakap


10 comments:

Byzura Mj (By) said...

maryam dah besau! weeeeeeee. comel ateh kepala tu.

mamalieyna said...

betul2x...igt best ke ponteng pose bulan pose ni, parah time nak ganti nnti kan..hish..

waah maryam pun berbju kurung ler nnti, mesti cute giler..hee~

psst kak eina baru siapkn baju farah mlm tadi, tp terperasan something, nnti kak eina sms la..hu~ serba salah dibueknye..hu~

NenekPenne said...

apalah walid ni marah2 orang pompuan tak puasa...mcm leer tak tahu... ishhh ishhh walid nih...

olohhh comel nya maryam pakai bunga atas kepala tu...

Mimy Hamid said...

maryam aku tau konpom daddy beli 20 pasang...wowwwwwwwwwwww....

mamalieyna said...

farah, nnti sms or misscall kak eina, dh tukar HP ni, baru perasan no farah takde la..hu~ nak sms ni, contect tau..

♥MAMASYAZA♥ said...

cantiknye hair band maryam tu.
aunty pun tak beli lagi baju melayu n baju kurung utk anak2

Joy said...

pic time maryam muka amuk2 tu..masam je..biasa tgk pic dia tersenyum manes...tp auntie tgk maryam masam pun tetap comel gitu

zailamohamad said...

Maryam ni koho besar koho comellah..geyammm tengok!!

tengok peha Maryam teringat drumstick;P

gee ryder said...

ape yg besar sgt atas kepala maryam tu?? stylola mcm posh beckham kekeke...

Lady Windsor said...

maryam..ummi maryam dah guna nama maryam untuk paw walid tu..so auntie cadang maryam paw ummi minta lagi baju, kalo tidak auntie cadangkan maryam report kat walid tu ya...okeh baby..be gud to ur ummi/walid.