Pages

Thursday, 7 July 2011

tidak ku sangka

call husband tak dapat-dapat. tak siap lagi kah dia punya procedure. die cakap nak buat lumbar facet block tu kene bius kasi tidor. then kene cucuk 6 suntikan jarum besar-besar kepala lutut( exaggerate). dia bagi jer i ikut tadi. tapi rasa pergi pon tak membantu. buat susah nak susukan maryam jer. baik dok rumah kemas rumah masak. malam ni i masak kan u sedap-sedap yer. (kalau rajin)

die lepas buat lumbar facet block ni tak boleh drive terus. so day care kat pcmc tu kejap, sampai petang. die tak sure kalau day care ade bilik ke tak. kalau tak de bilik susah jugak dengan baby ni segala kan. so i dok je lah kat rumah. menunggu.


berbalik kepada title,

Photobucket
botol ni beli masa tengah excited nak sediakan maryam makanan. jenama pureen kut. beli yang mura-murah asalkan bpa free. beli nya sebulan yang lepas. tapi dok perap jer dalam almari dengan harapan cukup sebulan boleh bertukar menjadi emas.

i ingat tak nak ajar maryam guna botol susu. so belikan botol ni. untuk dia minum air masak. mula-mula nak beli sippy cup biasa tuh tapi nampak yang ni tertarik. tapi dia guna straw lebut. i simpan tak guna sebab ingat tak reti lagi guna straw.

sekali 2,3 hari lepas i saje gedik-gedik keluarkan dari almari dan bukak pembalut(yes. wrapper pon tak bukak lagi. memang betul nak perap ni) basuh-basuh. isi air. KONON nak latih dia minum guna botol ni. tak berjaya pon tak pe. biar maryam try.

sekali dia isap dengan jaya nya. tak payah nak latih-latih dah. dia siap main-main sembur air keluar lagi bila dah kenyang.

terer la awak! ingatkan tak pandai.

Photobucket
tinggal nak latih pegang sendiri jer. biasalah. budak dah biasa minum susu cap gantung.

bagi dia masa makan dan minum tangan adalah main merata-rata. bila masa main jer tangan guna untuk grab something. so kalau soh dia pegang dia pegang, tapi dia buat main. tak minum. kene pegang baru minum.

5 comments:

alyyani said...

COMEY NYE BOTOL AIR MARYAM. CEPAT JUGAK MARYAM BOLE SEDUT PAKAI STRAW NI.

eim said...

pandai dia sedut air tu ..tapi nampak terpercik kat muka hihi..maryam comel nnt datang umah faiq eh ..

gee ryder said...

bravo maryam!

zailamohamad said...

comelnyo Maryam..pahni Maryam buleh kaki gak, buleh tahan hambatsslah ibu dio;P

maya amir said...

lumbar facet block? kenapa? ape tu? (i berkaitan lumbar jek sume nak tau)..tell me bebeh..tell me:)