Pages

Wednesday, 20 July 2011

teka teki teka tekuk

ceritanya begini...

2 minggu lepas masa pergi shopping seluar kerja husband kat the gardens sambil-sambil window shopping maklumlah gardens bukan taraf mak nak beli idok lah tersanggup, tengok-tengok je lah mak mampu. lalu husband pon berkata,

"u nak ape hadiah birthday? bajet sekian-sekian"

"woh! simpan je lah duit. i nak kasih sayang jer" (i tahu i poyo)

"alaaa..bukan selalu pon i nak belikan hadiah. u nak ape?"

"simpan jer. i tak rasa nak ape-ape. tak de nafsu nak shopping"

so memang i tak beli ape-ape pon haritu walaupon dia dok paksa cakap nak ape. balik rumah dengan segera sebab maryam tak nak menyusu sambil duduk. nak menyusu sambil baring. -____-"

bila sampai dirumah baca blog kak eina, dia buat kitchen cabinet. so barulah tiba-tiba ade nafsu. nafsu ni memang dah lama nak pon. tapi contractor dulu cakap nanti sempit dapur dan husband pon tak setuju jugak masa tu. tapi kali ni dia kene setuju sebab dia yang dok sibuk tanya nak hadiah ape kan.


Photobucket
tambah mini bar kat dapur.

dan

Photobucket
kat tv jugak sebab almari tv yang lama menyempitkan ruang

i mintak mini bar jer mula-mula. tapi bila contractor datang terasa gatal nak tambah wall unit tv la pulok. tapi nasib baik masih dalam bajet yang ditetapkan so diperkenan kan.

so pemenang nye adalah jiran blok sebelah. puan baiti. walaupon tak tepat sangat tapi boleh diterima lah.=p

(cepat kasi no akaun maybank babe!)

mak happy nok!

hahaha

entah ape-ape jer mintak hadiah kan. tapi tak menyesal pon.

kalau mintak handbag paling-paling boleh belai handbag pon seminggu sekali. yelah kan, i ni weekend jer keluar kalau tak de hal. weekend tu pon mak ni bukan rajin sangat nak berjalan. maklumlah sayang lemak. heheh. paling-paling rajin pon ke pasar borong, ke giant. mood abis rajin sikit pergilah mid. hahah

kalau barang-barang dalam rumah ni hari-hari mak boleh belai. baik mencantik kan rumah sebab rumah ni lah yang akan di tenung hari-hari.

kan kan kan

plis setuju. plis setuju. haha


tapikan last week masa jalan-jalan i dok belek-belek kasut dia tanya.

"nak ke kasut tu? ambik lah hadiah birthday"

"eh? hadiah birthday kan dah kasi"

"ala. tu untuk rumah. ni untuk u"

wah. wah.wah. mengapakah anda berubah menjadi sangat baik, sangat sweet, sangat bermurah hati ni?

adakah anda ada buat salah kepada saya?

cepat cakap!

hahaha..perempuan kan. buat baik salah. bulat jahat lagilah salah.

APE PON TAK BOLEYHH~

9 comments:

Cik Puan Fara said...

comeynyo minibar dio..

hahaha sungguh, kalo hasben baik sikit, mesti tanyo, wak saloh gapo ni???

maya amir said...

eh i suke hadiah2 gitu..mncntikkan rumah..nnti org tanye sapelaa bini die..pndai hias umah..hah cool.kn? remember farah kite org yg cool.hebak & b'gaya..hahaha

mamalieyna said...

comey mini bar tu..berkenan..nak tunggu en suami tanya la nak hadiah apa...alahai..berjanggut la nmpk gaya..ngee..

bertuah tau farah, dpt extra hadiah tu...^_^

gee ryder said...

laaa itu ke hadiahnye??
Padahal dh tgk hari2 xbole lak nak teka. Sebab cam pelik je hadiah bdaynye hahaha....
Takpela farah, janji suka :D

kalo gee pulak, lagi aku sekat faizal nak tambah mcm2 kat umh ni hikhik....

romzi seli said...

dah ada add baru dah... wahh... best tu... anggaran berapa tok mini bar tu? sebab macam berkenan la... hehehe

Madi @ Aed said...

yah..nnt i g umh u..:p

LiTtLe^m3 said...

Gee.. ko kalah.. muahahaha.. (jahat gila gelak cam ni :P).. setelah berbincang ngan encik roch, RM10.00 dihadiahkan kepda tabung Maryam comel mcm mak dia tu :) cumanya kalau masak sedap2 jemputlah kami ke rumah atau hantarkanlah ke blok sebelah.. lalalala (sesuka hati tukar hadiah).

Intan & The Boys said...

whooaaaa!!! manyak cantek lo!

nieda said...

wow baiknya your hubby..kalau wall unit tv tu brape rm? ingat nk pasang jugakler..