Pages

Saturday, 30 July 2011

sentap buat kali ke 2 juta!

tadi pergi gardens sebab nak pergi digi center. mahu membuat sim card barulah. sebabnya iphong tak jumpa-jumpa. i takde hal takde fon sebenarnya. bukan ade orang nak call pon. tapi susah jugak untuk tujuan kecemasan. makanya sekarang i sebagai pewaris tunggal dia memang sejak zaman berzaman mewarisi enset dia. dah memang ditakdirkan begitu kut. ngam-ngam dia tukar phone, phone i pon hilang. -___-"

alang-alang dah sampai gardens tu kan baiklah kita memanjangkan langkah ke kedai berhampiran. ramai giler-giler-giler orang. gardens dah jadi midvalley dah. penuh orang.

so alang-alang berjalan takde tujuan tuh i gesel-gesel lah husband. dapat seluar sehelai pon ok dah. jeans i sekarang semua kembang-kembang. (jeans yang beli selepas beranak lah. seluar zaman tak de anak tak muat pon lagi). berat tak turun pon tapi seluar semua longggar. secara logiknya memanglah sebab seluar boleh mengembang, tapi i nak pikir sebab i kurus dah sikit tapi berat jer tak nak turun. boleh? -____-"

masa dok kirai-kirai seluar half price salenye, i angkatlah jeans saiz 8. gulp. besarnye. tapi i agak yakin i mampu masuk dalam seluar tu. mungkin ketat. tiba-tiba ade orang menyampuk,

"kecik la tuh. mesti tak boleh nak masuk pon"

*kembang kempis hidung menahan kemarahan sambil menjeling tajam*

"suke hati u jer. boleh lah!"

"ok, cuba try. kalau muat i bayar"

"ok!"

*masuk fitting room*

"see.muat ok! ingat bini u ni gemuk sangat keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"

I MUAT OK SAIZ 8.

marah betul. tapi i beli yang one saiz bigger la. saiz 8 tu memang la muat tapi ketat gelemat orang german kata. tak kisah la kan. boleh jugak masuk. orang tu cakap tak boleh masuk pon. emo tau. emo!

saiz 10? omg!

4 comments:

Lady Windsor said...

hahaha umi maryam..auntie dah selalu kena perli cenggitu...finally i decided to dusyummm pada org yg mengata tu..dusyumm terus dari hidup auntie...eh tapi u jangan la buat cenggitu...ala emo manja2 je tu kan..hik!

alyyani said...

hahaha sabajelah. ingat sentap hal digi. rupanya sentap size jeans.

♥MAMASYAZA♥ said...

hahahaha..akak ni lagilah, macam2 kena kutuk ngan en. abah..gendut la, montel le..sabo jelah

anyway salam ramadhan n selamat berpuasa dari akak sekeluarga

gee ryder said...

hahaha....
kalo faizal terbalik pulak, lagi dia suruh beli size kecik...
haih macam2 tapi mengata tetap mengata huhuh....