Pages

Wednesday, 27 July 2011

mencuba benda baru

i masih lagi penat tidak bermaya sebenarnya. hari ni i nak shake dan minum tea herbalife secara berhemah. mana tahu ade energy lebih sikit. tapi dalam penat-penat tu, penat buat kerja rumah jer. bila masuk dapur ok jer memasak. semangat tu penting.

semalam cubaan buat nasi tomato. i tak suka sangat nasi berperisa ni. macam nasi beriani ke, nasi minyak ke. kadang-kadang i pergi kenduri kahwin pon kalau ada disediakan nasi putih i ambik nasi putih. huhu. tapi husband sangat suka. lagi-lagilah nasi beriani. nak buat nasi beriani macam tak mampu lagi. kita start dengan benda senang dan tak banyak bahan dulu. nasi tomato.

Photobucket
nasi tomato dan kawan-kawan nya

resepi nasi disini

dalca tulang rusuk, udang tumis madu, acar timun, sambal

Photobucket
acar timun ni penting. penghapus kemuakan.=p

Photobucket
dalca tulang rusuk guna bahan yang ado jer.

Photobucket
udang besar punyeerrr

udang masak tumis madu

Photobucket
pinggan i.

ade orang diet nak kurus makan macam i?

-____-"

nasi tuh aroma sedap. resepi kat sini. husband cakap rasa pon ok. i bukan penggemar nasi berperisa ni so bagi i makan macam kat bawah ni lagi sedap



















































Photobucket
nasi putih, ikan goreng bodoh-bodoh, gulai lemak, ikan terubuk masin goreng, sambal

masak tak renyah. rasa? terrrrbaikkk!!!

7 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

menu ikan goreng bodo2 ngan sambal belacan tu la, buat selera mkn makin bertambah, boleh lupa dunia tu kalo dah start makan

maya amir said...

i loikeeee nasi putih yg bwh tu..perghh terbaikkk boboiboy...hehe!!..

i tiap kali nk msk nasi tomato mesti kene bkk resepi..eh nasi tomato farah x mkn ngan ayam smbal eh?

mrs.spicy said...

mamasyaza: kan~

maya: husband xmakan ayam. ganti ngan udang.huhu

gee ryder said...

peja mesti nak udang je yer hehe. tapi udang tu beselera la tengok...

betul3x yg bawah tu lagi terbaikkk dan mudah nak menambah hehe

Intan & The Boys said...

ya Allah...2-2 set menu faveret kita. alamak...perut dah bunyi2...farah la niiii!

alyyani said...

suka second set tu jugak! :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mlm tadi baru buat sayur lemak kobis dan sambal tempoyak :)goreng ikan bawal berlada :) mudah dan tak renyah, me loike :)