Pages

Sunday, 24 July 2011

jusco midvalley..sampai hati!

midvalley adalah tempat kegemaran kiteorang. sebab rasanya kat situ semua ada. nak shopping murah-murah kiteorang pergi mid. masuk jusco. haha. nak feeling orang kaya sikit boleh pergi gardens. lepas tu nak breastfeed nak tukar lampin maryam pon senang. suka!

sabtu lepas lepas teman husband pergi buat fisio alang-alang dah kat kl kiteorang pergi the mall ade warehouse sale barangan sukan. i tak minat sangat pon nak usha-usha selepas hajat nak beli selipar jepun harga rm50 tak diperkenankan. harga asal 120 tu! dah manyak murah jadi 50. tapi nasib baik tak beli sebab bila pikir-pikir balik nak pergi mana lah pakai selipar jepun. -___-" kalau pergi tempat sale memang jadi macam tu. gelap mata dan rambang mata.

husband suka lah mengusha sampai rambang mata. i dah takde mood sebab maryam meragam. dia nak susu tapi kat the mall susah nya nak cari tempat breastfeed. kerusi nak duduk pon susah! haish.. maryam kan susah sikit kalau bagi susu sambil duduk, dia isap sikt-sikit jer. cepat lah lapar. akibat badmood tak nak duduk dalam stroller. mak lah kene dukung. lenguh lengan berdukung. husband pulak mengusha danmemilih sikit punya lama.

keluar dari the mall memang niat nak balik dah. penat nye ya ampun berjalan sambil dukung awak ni maryam! tapi husband ajak pergi midvalley. pumpkin patch ade sale. boleh pergi mengusha-ngusha baju raya maryam. mula-mula rasa macam malas pergi tapi bila memikirkan dah malas nak keluar hari ahad pergi jelah. biarlah penat sekali arung. lagipon mid valley senang sikit nak menyusu. kononnya!

sekali bila pergi toilet ngan surau dah renovate daaa..

kiteorang suka solat kat surau jusco yang kat atas. dekat ngan semua benda. biasanya i sembahyang dulu. husband jaga maryam. lepas tu baru husband sembahyang then i pergilah toilet menyusu maryam ke, salin lampin ke. kan dulu ade sofa kat dalam tu.

sofa semua tu dah takde! ganti ngan cermin-cermin. hurmmpphh.

sebab maryam dah lapar sangat duduk je lah kat kerusi menunggu kat lorong tuh. bf dikhalayak ramai. nasib baik dah pro pakai nursing cover. huh!

sampai hati dia buang sofa tuh. cermin banyak-banyak nak buat ape. mesti orang yang renovate tu tak de anak kecik. ke kat toilet bawah ade nursing room eh? jarang pergi toilet bawah.

semalam misi mencari baju maryam berjaya. cukup lah tu. cumanya baju kurung dia jer takde lagi. nak beli yang dah siap jer kut. kalau takde pakai je lah dress. heheh. kasut pon dah ade. cute bangat! rambang mata nak memilih barang budak perempuan nih. haha

husband suruh i pilih baju untuk raya jugak. i tadak mood nak shopping barang sendiri. pakai je lah mana yang ada. serius bila gemuk takde mood nak shopping baju. nanti frust tengok saiz baju. -_____-"

tapi mana aci husband shopping, maryam shopping i balik tangan kosong kan.

Photobucket
hadiah birthday lagi.haha. tak habis-habis lagi hadiah birthday

"nanti boleh la u buatkan i macaroon"

amboiiii..tak agak-agak permintaan.

3 comments:

Lady Windsor said...

dekat JJ Cheras Selatan (Balakong) ada satu kedai jual baju kurung budak pempuan, comel sangat..RM55 je sepasang..mesti ada banyak yang seswai untuk Maryam di sana..Lupa lak nama kedai tu..sigh!

ederq said...

i tak suka pg MV sekarang. mcm crowded gila kot. huhu. surau pon pack. OU ok. hehe.
eh samala xde mood nk bli baju rayaaa! aaaa

♥MAMASYAZA♥ said...

shopping complex kat tempat akak, dah start jual baju kurung sedondon, ibu n anak. ingat hujung minggu ni nak g carik lahhh