Pages

Wednesday, 13 July 2011

cakkk!!

wah. sehari tak update blog rase macam seminggu jer tak update. rasa macam lama sangat jer tak update. hohoh!

sehari tak update terus kawan tanya,

"kau ok ke mag? kenapa tak update blog?"

wahaha. ok jer. tak pregnant lagi. ngehehe. cumanye tak larat nak mengupdate blog.

penat nyer husband kat rumah ni. asyik masak jer. haha. sampai tak de masa nak mengadap blog. ade la masa mengadap lappy. tapi boleh bace-bace jer blog orang. tak tenang mana syok nak mengarang. ni pon menaip maryam kat kaki.

i ade sorang kawan yang housewife jugak tapi husband kerja dekat nagn rumah so breakfast, lunch, dinner memang makan kat rumah. dia cakap penat kerja memang kat dapor je dari pagi sampai petang. haha

masa tu i cakap kat dia, best lah. boleh masak-masak. boleh bagi husband makan air tangan kita jer. makin sayang husband kat kita. ecececeh. bahagian bercakap memang senang. sekarang bila kene buat tak sampai seminggu pon lagi tapi dah tak larat dah. asyik masak jer. badan asyik bau bawang jer.

tadi masa nak masak lunch baru lepas kemas rumah, kemas dapo, cuci yard. rasa malas nye nak kotorkan dapur balik. aish-aish. so cakap kat husband,

"bie, order domino lah. bosan la asyik masak jer"

"i ok jer"

so dengan senang hati masuk dapur nak kukus food maryam jer. tapi tiba-tiba perasaan isteri solehah menyelinap masuk dalam diri. rasa bersalah pulak tak masak. bukan selalu pon husband ade kat rumah mase lunch. so keluarkan ikan jugak lah. masak benda yang paling tidak mengotor dapor.

Photobucket
ikan kukus.

senang. hiris-hiris. campak-campak. biar jer masak dalam steamer. ngehehe

Photobucket

goreng sayur jugak sikit.

Photobucket
baik pulak maryam hari ni. semalam amboihhh.diva bukan main. jangan rampas takhta ummi nak.

*owh kaki tu sah-sah bukan kaki i korang pon tau kan? haha*

kaki mak takde bulu-bulu maskulin camtu noks.

7 comments:

Joy said...

mmg isteri solehah..sgt sgt rajin memasak ;)

NenekPenne said...

tak kan setakat masak kat suami jer terus dapat title isteri solehah?? kalau masak tiap2 hari tapi membebel rasanya tak kot... masak kena ikhlas..dok gitu farah?

sorry tercakap pulak kat sini...tapi i bukan mengata u yer...

anyway... sayur goreng tu nampak sedap... mcm rangup2 gituh..

biasalah, maryam tetap laa comellll... :)

♥MAMASYAZA♥ said...

ikan kukus ok tu, dah sedap sgt

mrs.spicy said...

net, heheh, dont worry. tak terasa sebab i tak suka membebel. tu kerje husband i=p

mamalieyna said...

solehah sungguh tau..hee~

waa lama rasa tak msk ikan kukus, padahal cepat dimasak sedap dimakan..

Kak Aya said...

bertuah suami dapat isteri rajin masak.

zailamohamad said...

akak dulu masa tak kerja memang hari2 masok..loni menung panje kalu nak masok..hahahaha

dok mikir jugak, bilalah nak bereti kijo jaga laki sediri ni, loni gak sero bersalah dok bg dio make air tangan indon..hakahakah..tapi kam..letihlah nak jaga 3 orang kanak2 ribena tu..haisy..dilema sungguh