Pages

Wednesday, 20 July 2011

aktiviti hari-hari

i ade aktiviti rutin yang i buat hari-hari.

Photobucket
tunggu aqeel pergi sekolah ngan balik sekolah.

aqeel anak gee jiran depan rumah. peramah tau budak ni. dah la comey. kalau nak pergi sekolah and pintu terbukak mesti dia tegur i.

"aunty aqeel nak g school. babai"

heheh..kadang-kadang i saja bukak pintu masa dia nak pergi school sebab nak soh dia tegur. hehe. dulu-dulu pemalu sekarang dah ok dah. maybe dah biasa kut.

aktiviti hari-hari yang lain mestilah memasak.

Photobucket

Photobucket
creamy spicy seafood pasta

nama selalu tak nak kalah kan. padahal masak campak-campak jer

sotong kecik tuh beli kat pasar borong last week. i selalu nak beli kalau tengok. sebab cute. kecik-kecik jer. macam baby sotong. tapi husband cakap tak sedap so dia tak nak. tapi last week try beli. sedap!lembut jer. dah la sesetengah ade telur.

8 comments:

zailamohamad said...

huhuhuhu..dapat kabinet TV baru ko?? kak ila pon ngide nak buat wall kabinet lagutulah (sebelum Ashraf besar sebab nati dio besar sohih nya nak ngukah jah so baik pase siap2 TV tinggi2) tapi tulah xdok budget lagi..

birthday kak ila bule 9 ni (apakah)
hahahaa..mapuh aku nya ketuk ko laki sediri nati;P

♥MAMASYAZA♥ said...

akak bukan boleh tgk udang tergolek dlm pinggan camtu...terus rasa laparrrr

mamalieyna said...

waaa best aa ada jiran kanak2 riang...floor umah kak eina takde budak aa..budak2 bujang ada aa...senyap2 je kalau kuar umah..hu~

lama tak g pasar borong tu..dapnye farah masak, nak rase...hee~

LiTtLe^m3 said...

gee.. anak ko mkn apa ek.. jap jek aku tgk nak besor dh si aqeel ni. memang comel.. anak gee kan :D eh komen utk gee kat blog farah?

farah, ok ke permintaan kitaorg? lalalalala...

mrs.spicy said...

baiti, hahaha..boleh2..ok jer. tapi ajak makan tu postpone lepas raya lah. open house terus. heheheheh

gee ryder said...

eh bila masa lak bergambar ni? Hehe...siap tunkuk slipper baru tu haha...

Baiti, aqeel tu ko ingat makan sgt ke? Dia tu memilih...nenen kuatla...tapi kalo dah suka satu2 mende mmg byk dia makan..cthnye nasi ayam steam kat giant..time faizal xde aritu, hari2 makan nasi ayam, boleh??
Bankrup aku!

maya amir said...

laaa korang berjiran ke?

dilarizadi said...

1st time singgah ni... rupenya blog jiran kak g..