Pages

Wednesday, 1 June 2011

why oh why

sekarangkan idea nak memblog kurang. bila i tak mengadap lappy idea datang siap ayat tersusun-susun. masa dok mandi, masa dok vacuum rumah, masa duk mandikan maryam. tapi bila dok jer depan lappy semua hilang. nak start ayat tu susah.

husband pergi main badminton. maryam tido. dan i boleh buat aktiviti yang paling i suka and boleh menenangkan i. blogging. sambil tengok showdown. tapi showdown yang tengok i. sebab i bukan multi tasking (dalam resume menipu cakap multi-tasking). i boleh buat 1 benda jer dalam satu masa. sebab tu kalau i masak, i masak lama. sebab dalam satu masa i boleh masah satu dish jer. orang lain boleh menggoreng lauk, sambil buat kek, sambil basuh pinggan. i? jangan harap. ade karang ikan hangus.

Photobucket
ikan sweet sour

fav hubby.fav i jugak mase kecik-kecik. tapi sekarang sebab macam dah selalu sangat makan bosan pulak.

Photobucket
my maryam dalam kemerahan

tadi husband ambik gambar maryam banyak sangat. dari dapor i dengar macam ade sesi photoshoot dah kat sofa tuh, so i tanya dia

"kenapa u amik gambar maryam banyak giler ni?"

"saje. lama rase tak ambik gambar maryam. gambar u ambik tak cantik"

heh. yer laaahhh!!!! gambar u ambik je lah yang cantik. cantik sangat lah merah macam tu. sakit mata i.

tadi sebelum dia keluar main badminton dia langgar botol air i. tumpah air 2 liter atas lantai. then dia merungut i tak tutup botol air betul-betul so air tu tumpah. bukan dia yang salah pergi langgar botol yang tak gerak tu. i jugak yang salah. menyampahkan. kalau nak salahkan i then air tu dia yang lap ok lah jugak. ni dah lah salahkan i. i jugak yang lap air tuh. haish.haish. kenapa takde istilah derhaka kepada isteri?=p

Photobucket
heh.gambar senget benget

rezeki maryam

i tak sabar nak start main masak-masak food maryam.

1 comments:

etiey.com© said...

geram nak geget si kecik kamo weh!!!